«Συμμαχία» των οργανωμένων οπαδών στην Ιταλία!

Οπαδοί της Ίντερ και της Γιουβέντους στηρίζουν αυτούς Μίλαν και καλούν σε γενικότερη αποχή αυτούς των άλλων ομάδων της Serie A, αντιδρώντας στην τιμωρία που επιβλήθηκε στους «ροσονέρι».

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των Γιουβέντους και Ίντερ έχουν ταχθεί στο πλευρό των αντίστοιχων της Μίλαν με αφορμή την απόφαση της πολιτείας για τη διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών του ματς με την Ουντινέζε για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για αντίδραση από τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων η οποία έχει αρχίζει να παίρνει μεγάλο μέγεθος και αποτέλεσε αφορμή να συνταχθούν στο ίδιο πλευρό οι «φίλοι» των δύο μεγάλων ομάδων του Μιλάνου, (Ίντερ και Μίλαν), αλλά και της Γιουβέντους.

Τα πάντα άρχισαν από συνθήματα των οπαδών της Μίλαν κατά της Νάπολι, των οπαδών και γενικότερα της πόλης σε παιχνίδι της ομάδας.

Αποφασίσθηκε να επιβληθεί ποινή κεκλεισμένων των θυρών στο ματς των «ροσονέρι» με την Ουντινέζε, με τους υπεύθυνους να επικαλούνται τον νέο τροποποιημένο κανονισμό για «εδαφικούς φυλετικούς διαχωρισμούς».

Αρχικά, οι οπαδοί της Ίντερ υποστήριξαν αυτούς της «μισητής», Μίλαν και στη συνέχεια της Γιουβέντους.

Αυτό που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στην τελευταία ανακοίνωση, αυτή των οπαδών της «Μεγάλης Κυρίας» καλούνται όλοι οι οπαδοί των ομάδων να μην δώσουν το «παρών» στις κερκίδες των γηπέδων στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος για να εκφράσουν την αντίθεσή τους.

Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει πήρε ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι. Με δηλώσεις του στον Τύπο εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε υπέρ των οπαδών, μένοντας μακριά όμως από τις ακραίες θέσεις τους περί γενικότερης αποχής.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο ρατσισμός είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, ωστόσο η περίπτωσή μας διαφέρει. Τα συνθήματα δεν ακούστηκαν. Ο Τύπος –επίσης- δεν το άκουσε», τόνισε ο Αντριάνο Γκαλιάνι επισημαίνοντας ότι ήταν μια μικρή μερίδα των οπαδών της ομάδας που φώναξαν τα συνθήματα αυτά.

«Εάν 50 άτομα αποφασίσουν να συγκεντρώθούν, μπορούν να καταστρέψουν ένα παιχνίδι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η νομοθεσία αυτή ισχύει μόνο στην Ιταλία», κατέληξε.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top