Συμπαίκτες Μαρία Σάκκαρη και Ράφα Ναδάλ για καλό σκοπό! (video)

Η Μαρία Σάκκαρη, που βρίσκεται στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει δείξει πολλές φορές την ευαισθησία της σε κοινωνικά ζητήματα και τώρα αποφάσισε να το κάνει ακόμη μία φορά συμμετέχοντας στον φιλανθρωπικό αγώνα του AO 2023, «Tennis Plays For Peace».

O συγκεκριμένος αγώνας, που διεξήχθη στη Μελβούρνη, είχε σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα τα οποία θα δωθούν στη UNICEF Αυστραλίας και από εκεί στην Ουκρανία, ως την ελάχιστη βοήθεια προς τους πληγέντες από την κοινότητα του τένις.

Στον αγώνα, πέρα από τη Σάκκαρη, συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι Ράφα Ναδάλ, Άλεξ Ζβέρεφ, Κόκο Γκοφ, Φρανσίς Τιαφό και η Ουκρανή Μάρτα Κόστσιουκ ενώ guest εμφάνιση, μεγάλης σημασίας, έκανε ο 98χρονος Ουκρανός πρώην τενίστας Λεονίντ Στανισλάφσκι. Πάντως η Σάκκαρη βρήκε και την ευκαιρία για μια σέλφι με τον Ράφα Ναδάλ και την Κόστσιουκ.

Οι αντίπαλοι του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη στο Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θ’ αρχίσει την προσπάθεια του στο Australian Open κόντρα στον Γάλλο και Νο64 του κόσμου, Κουεντάν Αλίς, ενώ στο 2ο γύρο θα βρει μπροστά του είτε τον Ρίνκι Χιζικάτα (Αυστραλία), είτε παίκτη από τα προκριματικά, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη.

Ο Ελληνας πρωταθλητής, Νο 4 του κόσμου, σε περίπτωση που προχωρήσει, θα αναμετρηθεί πιθανότατα στον 3ο γύρο, βάσει κατάταξης, με τον Ολλανδό, Μπόουτικ φαν ντε Σάντσχουλπ, ενώ στη φάση των «16» θεωρητικά θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Γιάνικ Σίνερ.

Στα προημιτελικά αναμένεται να βρει μπροστά του έναν εκ των Φελίξ Οζερ Αλιασίμ και Κάμερον Νόρι, ενώ στα ημιτελικά θα πέσει (πάντα θεωρητικά) στους περσινούς φιναλίστ Ράφα Ναδάλ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ που λογικά θα βρεθούν στα προημιτελικά.

Η Μαρία Σάκκαρη, αρχίζει την προσπάθεια την για διάκριση στο Australian Open κόντρα στην Κινέζα και Νο 116 του κόσμου, Γιου Γιουάν, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη. Η Ελληνίδα τενίστρια κληρώθηκε στο πάνω μέρος του ταμπλό εκεί που βρίσκονται μεγάλα ονόματα όπως οι Ιγκα Σφιόντεκ, Πάουλα Μπαντόσα και Τζέσικα Πεγκούλα.

Σε περίπτωση που η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπεράσει το εμπόδιο της Γιουάν, θα αγωνιστεί στον 2ο γύρο σύμφωνα με το πρόγραμμα με τη Σλοβάκα (Νο 238 του κόσμου) Κριστίνα Κούτσοβα, είτε με παίκτρια που να προέρχεται από τα προκριματικά.

Πιθανή αντίπαλος στον 3ο γύρο αναμένεται να είναι η Ελβετή Ζιλ Τάιχμαν, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης στη φάση των «16» η Ελληνίδα τενίστρια θεωρητικά και βάσει κατάταξης θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Μάντισον Κις. Μετά πιθανότερη αντίπαλος της θα είναι η Αμερικανίδα Πεγκούλα και στα ημιτελικά η Σφιόντεκ.

To Top