Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια με απαγορευτικό μεταγραφών!

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την πρώτη καταδικαστική απόφαση που η FIBA επέβαλε στον Αρη με αφορμή τη μη καταβολή οφειλομένων χρημάτων σε πρώην καλαθοσφαιριστές του. Το πρώτο ban (δηλαδή, το αίτημα του παίκτη να μην μπορεί να κάνει μεταγραφές η ομάδα που του χρωστάει) είχε κοινοποιηθεί από τη FIBA στον Αρη στις 25/1/2012.

Εκτοτε ο Αρης δεν μπορεί να εγγράψει παίκτες των οποίων τα letter of clearance εστάλησαν στην ΕΟΚ μετά τις 25/1/2012. Αυτός ήταν κι ο λόγος που διατηρήθηκε στο ρόστερ ο Τζέρεμι Χαντ, που αυτή τη στιγμή είναι και ο μοναδικός ξένος παίκτης του Αρη, καθώς οι επιλογές ειδικά σε ξένους παίκτες ήταν εξαιρετικά περιορισμένες. Ο Αρης είχε πέντε καταδικαστικές αποφάσεις στη FIBA και πιο συγκεκριμένα αυτές των Σκορδίλη, Ντάνστον, Μάιλς, Πάουνιτς και Μπετς. Η νέα διοίκηση του Λ. Αρβανίτη κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τους Πάουνιτς και Μπετς, ενώ τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κινητικότητα και για την περίπτωση του Ντάνστον, στον οποίο είχαν επιδικαστεί 67.510 ευρώ.

Ο Αμερικανός δέχθηκε κούρεμα της οφειλής και αποπληρωμή της σε βάθος τριετίας, ωστόσο δεν έχουν πέσει ακόμη οι τελικές υπογραφές. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι περιπτώσεις των Μάιλς (του είχαν επιδικαστεί 90.235 ευρώ) και φυσικά του Σκορδίλη (105.250 ευρώ). Οι μέτοχοι της ΚΑΕ Αρης αλλά και τα στελέχη της διοίκησης συμφωνούν πως δύο χρόνια είναι πολλά, πως πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να φύγει αυτός ο «βραχνάς» ώστε από την επόμενη σεζόν η ομάδα να στελεχωθεί με μικρό μεν μπάτζετ αλλά χωρίς βασανιστικούς περιορισμούς που θα μειώνουν τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού συνόλου.

Πηγή: sentragoal.gr

 

To Top