Συμφωνία ΕΣΑΚΕ-Nova για τις 12 ομάδες της Α1, στο “πακέτο” και ο Άρης

Ο ΕΣΑΚΕ ήρθε σε συμφωνία με τη Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1 των δύο επόμενων αγωνιστικών περιόδων.

Οι προσπάθειες του ΕΣΑΚΕ για να διευθετηθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας αγωνιστικής περιόδου είχαν αίσιο αποτέλεσμα, καθώς υπήρξε συμφωνία με την συνδρομητική τηλεόραση.

Η Nova κατέθεσε καλύτερη πρόταση στον ΕΣΑΚΕ και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αποδέχτηκε την πρόταση.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι τριετούς διάρκειας (2+1 χρόνια) και όπως αναμενόταν αφορά τις 12 από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος (μεταξύ αυτών και ο Άρης), πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δηλαδή.

Να σημειωθεί ότι οι δυο “αιώνιοι” της Αθήνας έχουν συμφωνία με εταιρεία που διαπραγματεύεται τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ έχει ως εξής:

“Το Δ.Σ. του Συνδέσμου αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση της πρώτης ελληνικής συνδρομητικής τηλεόρασης για την παραχώρηση των τηλεοπτικών και χορηγικών δικαιωμάτων για 2+1 χρόνια. Η συμφωνία αφορά όλες τις ΚΑΕ-μέλη του ΕΣΑΚΕ, πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Με δεδομένη την αγαστή μεταξύ τους συνεργασία κατά το παρελθόν, Nova και ΕΣΑΚΕ υπόσχονται από κοινού στους φίλους του μπάσκετ, ότι η τηλεοπτική κάλυψη της Basket League ΟΠΑΠ από τα κανάλια Novasports θα συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή του πρωταθλήματος και την εξάπλωση του αθλήματος”.

To Top