ΜΠΑΣΚΕΤ

Συμφωνία στην κεντρική διαχείριση του τηλεοπτικού προανήγγειλε ο ΕΣΑΚΕ

Συμφωνία στην κεντρική διαχείριση του τηλεοπτικού προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο ΕΣΑΚΕ μέσω δηλώσεων του προέδρου του, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι ένα μείζων ζήτημα για όλες τις ομάδες και φυσικά για τον Άρη, ο οποίος όμως θα κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή συμφωνία βάσει και του brand name του συλλόγου, την πληρότητα το γηπέδου και τη δυναμική του κόσμου.

Στο περιθώριο των δηλώσεών του για την έναρξη των ημιτελικών των πλέι οφ της Basket League ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είπε: «Το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία του. Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες που έφτασαν μέχρι εδώ και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Όλοι θα θέλαμε να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά η κανονική περίοδος και η πρώτη φάση των Playoffs, να είχαν διεξαχθεί κανονικά οι αγώνες και να μην είχε αποχωρήσει ομάδα.

Ως ΔΣ του ΕΣΑΚΕ εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο και δεσμευτήκαμε για αλλαγές σε προβλήματα που χρονίζουν. Οι κανονισμοί δεν μπορούν να αλλάξουν στη διάρκεια του πρωταθλήματος και ήταν απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων. Ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες του απέναντι στην ομάδα του, τις υπόλοιπες ΚΑΕ και τους ιδιοκτήτες που ματώνουν καθημερινά, στους αθλητές, τους προπονητές και στο σύνολο του αθλήματος, αλλά πάνω από όλα στο φίλαθλο κοινό που θέλει να βλέπει μπάσκετ.

Χρέος του ΕΣΑΚΕ είναι η φετινή σεζόν να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τη νέα περίοδο το πρωτάθλημά μας να είναι ανταγωνιστικό, πιο ενωμένο και δυνατό. Οι βάσεις μπήκαν στις τέσσερις πολύωρες συνεδριάσεις του ΕΣΑΚΕ. Ήδη έχουμε συμφωνήσει στην επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών, σε αλλαγές στη διαιτησία μετά από διαβούλευση με την ΕΟΚ και την πολιτεία, στην αυστηροποίηση του πειθαρχικού πλαισίου, στον άμεσα υποβιβασμό όποιας ομάδας δεν αγωνιστεί σε αναμέτρηση της κανονικής περιόδου και συμφωνήσαμε ότι μέσα από τρεις συναντήσεις των προέδρων και ιδιοκτητών θα διαμορφωθούν οι προτάσεις για αλλαγές στο πρωτάθλημα εν όψει των συναντήσεων με την ΕΟΚ και την πολιτεία.

Θέλουμε το νέο πρωτάθλημα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών και των φιλάθλων, να αναβαθμιστεί η ποιότητα και να γεμίσουν οι κερκίδες με νέα παιδιά. Να έχουμε ένα πρωτάθλημα αντάξιο όσων αγαπούν το μπάσκετ. Το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες και αν ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις θα τα καταφέρουμε, ίσως και πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόμαστε σήμερα».

To Top