Συνάντηση Βρούτση με τον Πρίγκηπα Χαλέντ της Σαουδικής Αραβίας

Τον Πρίγκιπα του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αθλητισμού για Όλους (Sports for All Federation) του Υπουργείου Αθλητισμού της χώρας, Χαλέντ Μπιν Αλουαλίντ Αλ Σαούντ, και την 7μελή αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει κατά την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας, υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, στο Υπουργείο Αθλητισμού.

os και ζήτησε να ενημερωθεί για τη διάρθρωση και δομή του αθλητικού οικοσυστήματος της Ελλάδας, απευθύνοντας παράλληλα επίσημη πρόσκληση στον υπουργό Αθλητισμού να επισκεφτεί τη Σαουδική Αραβία.

«Η σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Αθλητισμού της Ελλάδας, ήταν πολύ εποικοδομητική. Μάθαμε πολλά από εσάς και σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Γνωρίσαμε όλο το οικοσύστημα του αθλητισμού της χώρας σας και περιμένουμε να έλθετε και εσείς στη Σαουδική Αραβία να σας δείξουμε και το δικό μας αθλητικό οικοσύστημα», ανέφερε σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρίγκηπας Χαλέντ.

Ο κ. Βρούτσης από την πλευρά του τόνισε: «είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση σήμερα, ανταλλάξαμε εικόνες και απόψεις για τον αθλητισμό ευρύτερα των δύο χωρών. Mεταφέραμε την τεχνογνωσία μας και τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας. Τους υποδέχτηκα με μεγάλη χαρά και δεσμεύτηκα να ακολουθήσουμε πολλά από όσα συζητήσαμε».

Έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Αθλητισμού, ο Πρίγκηπας Χαλέντ Μπιν Αλουαλίντ Αλ Σαούντ θα παραβρεθεί αύριο (9/5, 13:00), στην επίσημη παρουσίαση του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου 2024, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής τους τα μέλη της αντιπροσωπείας της Σαουδικής Αραβίας θα έχουν συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ενώ θα επισκεφτούν το ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

To Top