ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συνάντηση Γκιρτζίκη-Άρη υπό το βάρος του πένθους στην Ξάνθη – Τι γράφουν τα μέσα ενημέρωσης της Θράκης

Μέσα σε κλίμα έντονης ψυχολογικής φόρτισης έγινε το ραντεβού του Άρη με τον Γιώργο Γκιρτζίκη. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θρηνούσε τον άδικο χαμό του 32χρονου γιου του στενού του φίλου και Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Παυλίδη.

Διαβάστε τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του τοπικού thrakisports.gr:

Πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα στην Ξάνθη συνάντηση τριμελούς αντιπροσωπίας του Άρη Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, αναφορικά με το θέμα που απασχολεί τους Θεσσαλονικείς και δεν είναι άλλο από την άνοδο στην Football League.

Η συνάντηση μάλλον δεν έκανε και πολύ σοφότερους τους ανθρώπους του Άρη που ταξίδεψαν μέχρι την Ξάνθη και η εντύπωση που μένει από το ρεπορτάζ είναι ότι έγινε περισσότερο για επικοινωνιακούς λόγους των κίτρινων παρά ότι είχε κάποια ουσία.

Άλλωστε, ο Γκιρτζίκης αντικειμενικά δεν θα μπορούσε να είναι την Κυριακή σε θέση να μιλήσει σοβαρά με οποιονδήποτε, έχοντας μόλις επιστρέψει από την Ζυρίχη και την κρίσιμη σύνοδο της FIFA, κυρίως όμως έχοντας να αντιμετωπίσει και ο ίδιος ένα βαρύ πένθος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Γκιρτζίκης έχει στενή σχέση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Παυλίδη, ο οποίος έχασε το βράδυ του Σαββάτου τον 32χρονο γιο του από ανακοπή καρδιάς. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ γνώριζε πολύ καλά τον εκλιπόντα, αφού έχει αδερφικές σχέσεις με την οικογένειά του.

Άλλωστε ο Γκιρτζίκης για χρόνια ήταν όχι απλά νομαρχιακός σύμβουλος Ξάνθης, με το ψηφοδέλτιο του Παυλίδη, αλλά και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Γνωρίζει πολύ καλά την οικογένεια Παυλίδη και τον Θοδωρή που τόσο ξαφνικά έφυγε από ανάμεσά μας σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Όπως είναι φυσιολογικό, ο Γκιρτζίκης ήταν και αυτός συντετριμμένος από τον χαμό του Θ. Παυλίδη και πέρασε πολλές ώρες το πρωί της Κυριακής με τους οικείους του, ενώ το απόγευμα παραβρέθηκε και στην κηδεία. Κάθε άλλο παρά όρεξη για κουβέντα για ποδόσφαιρο μπορεί να είχε σε τέτοιες στιγμές.

Παρόλα αυτά, η συνάντηση με τους ανθρώπους του Άρη έγινε. Ο Γ. Γκιρτζίκης αν και θα είχε κάθε δικαιολογία να μην δει κανέναν σε μια τέτοια μέρα, βρήκε λίγο χρόνο για να ακούσει τα αιτήματά τους, που τόσο επιτακτικά αναζητούσαν να του τα πουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ζητήθηκε από το γραφείο του προέδρου της ΕΠΟ να πραγματοποιηθεί συνάντηση μαζί του και μάλιστα άμεσα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ απουσίαζε στην Ζυρίχη και στην πρότασή του να κλειστεί ραντεβού για αυτήν την εβδομάδα με κάθε επισημότητα στην Αθήνα, η απάντηση από την πλευρά του Άρη ήταν αρνητική επειδή ο Άλεξ Κάλας θα έφευγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κάπως έτσι, οι παράγοντες του Άρη σηκώθηκαν και πήγαν στην Ξάνθη, σε μια εντελώς ανεπίσημη συνάντηση που δεν έγινε και κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, με βάση τα δεδομένα που προαναφέρθηκαν. Σε αυτήν οι παράγοντες του Άρη εξέθεσαν τις θέσεις τους, αλλά έλαβαν την απόλυτα προβλεπόμενη απάντηση.

Αυτή είναι ότι οτιδήποτε και να εκφραστεί από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί και συγκεκριμένα όργανα που αποφασίζουν. Και από την στιγμή που δεν υπάρχει επισήμως κάποιο αίτημα, τα όσα λέγονται ή ακούγονται προφανώς και δεν έχουν καμία αξία.

Στην ανεπίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, από την πλευρά του Άρη συμμετείχαν οι Άλεξ Κάλας, Λάζαρος Παπαδόπουλος και Χρήστος Γρόλλιος, με τον οποίο ο Γκιρτζίκης διατηρεί επαφή από τα χρόνια που συμμετείχαν και οι δύο στην Super League, ο πρώτος σαν εκπρόσωπος του Άρη και ο δεύτερος ως εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Οι ιθύνοντες του Άρη επεσήμαναν για μία ακόμα φορά ότι η νομιμότητα επιτάσσει να διεξαχθούν μπαράζ ανάμεσα στους δεύτερους των ομίλων, ώστε να καλυφθούν τυχόν κενές θέσεις στην Football League. Ο Γκιρτζίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε ότι το θέμα, εφόσον τεθεί επίσημα, θα απασχολήσει την νομική υπηρεσία της ΕΠΟ – αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να το θέσει είτε η Football League είτε απευθείας ο Άρης.

Ο Γ. Γκιρτζίκης εξήγησε ότι η θέση του προέδρου της ΕΠΟ δεν τον κάνει ούτε παντογνώστη, αλλά ούτε και άνθρωπο που μπορεί να αποφασίζει παρακάμπτοντας το ΔΣ της Ομοσπονδίας και παρέπεμψε σε αυτό, εάν φυσικά μέχρι τότε έχει τεθεί κάποιο επίσημο αίτημα. Υπενθυμίζεται ότι το επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου, πριν την αναχώρηση της Εθνικής Ομάδας για τα Νησιά Φερόε.

Κατόπιν αυτών, οι άνθρωποι του Άρη, όπως προκύπτει από τις διαρροές που υπάρχουν προς τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν να συνταχθεί και να σταλεί άμεσα μια εκτενής επιστολή προς την ΕΠΟ, που θα εξηγεί τις θέσεις του συλλόγου και θα αιτείται άμεσης απάντησης της Ομοσπονδίας στο αίτημα γα διεξαγωγή μπαράζ.

Είναι ωστόσο προφανές ότι δεν αρκεί να κινητοποιείται μόνον ο Άρης για να λάβει σχετική απόφαση η ΕΠΟ, αλλά απαιτείται σχετικό αίτημα και από την διοργανώτρια αρχή της Football League. Αλλά για να υπάρξει αυτό το αίτημα, πρέπει να υπάρξουν άμεσα ομάδες που να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμούν να αγωνιστούν στην Β’ Εθνική και επιθυμούν τον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική. Κάτι που είναι αμφίβολο αν θα συμβεί, στην περίπτωση που περάσει ο φημολογούμενος νόμος που θα αφαιρεί την δυνατότητα διαγραφής των χρεών σε όσους υποβιβάζονται στην τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση, η αγωνία για τον Άρη, που απέτυχε να κερδίσει αγωνιστικά την άνοδό του στην Football League τερματίζοντας στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Πανσερραϊκό, δείχνει ότι θα κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμα. Και μαζί, για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής της περιοχής μας, όπως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Έβρος Σουφλίου και ο Νέστος Χρυσούπολης, που περιμένουν να μάθουν αν θα έχουν (και) του χρόνου έναν τόσο εμπορικό αντίπαλο στον όμιλο που θα συμμετάσχουν…”

To Top