Συνάντηση Μπαλτάκου με εκπροσώπους επτά ΠΑΕ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους Βόλου, Αστέρα, Ατρομήτου, Παναιτωλικού, Λαμίας, ΠΑΣ και ΟΦΗ είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος.

Τους εκπροσώπους επτά ΠΑΕ υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, τη Δευτέρα (20/6), στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν οι Αχιλλέας Μπέος (ΠΑΕ Βόλος), Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Γιώργος Σπανός (Ατρόμητος), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Λαμία), Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννενα), Μηνάς Λυσάνδρου (ΟΦΗ).

Οι προαναφερόμενοι ζητούν να καθιερωθεί από τη μεθεπόμενη σεζόν η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αίτημα που όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ έγινε αποδεκτό. Πάντως, φέτος ο Ολυμπιακός και ο Άρης υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο σε Cosmote και Nova αντίστοιχα.
Επιπρόσθετα, οι εκπρόσωποι των επτά ΠΑΕ ζήτησαν από την τροποποίηση του άρθρου 14.2 του Πειθαρχικού Κώδικα, ούτως ώστε να ευθύνεται για τυχόν επεισόδια όχι αναγκαστικά ο γηπεδούχος, αλλά και η ομάδα της οποίας οι φίλαθλοι προκάλεσαν “εν τοις πράγμασιν” τα επεισόδια αυτά.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα οικονομικής φύσεως, τα οποία θα αντιμετωπισθούν στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. τον επόμενο μήνα.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου, με προέδρους και εκπροσώπους ομάδων της Super League 1.

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Ε.Π.Ο. μετείχαν οι Αχιλλέας Μπέος (ΠΑΕ Βόλος), Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Γιώργος Σπανός (Ατρόμητος), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Λαμία), Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννενα), Μηνάς Λυσάνδρου (ΟΦΗ).

Στη συνάντηση ζητήθηκε από την Ε.Π.Ο. η τροποποίηση του άρθρου 14.2 του Πειθαρχικού Κώδικα, ούτως ώστε να ευθύνεται για τυχόν επεισόδια όχι αναγκαστικά ο γηπεδούχος, αλλά και η ομάδα της οποίας οι φίλαθλοι προκάλεσαν “εν τοις πράγμασιν” τα επεισόδια αυτά.

Ζητήθηκε, επίσης, από την αγωνιστική περίοδο 2023-24 να καθιερωθεί συνολικά και με την αντίστοιχη ποινολόγηση κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, την UEFA, την ολιστική μελέτη και το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. Η Ε.Π.Ο. δέχθηκε το αίτημα αυτό.

Τέθηκαν, τέλος, θέματα οικονομικής φύσεως, τα οποία θα αντιμετωπισθούν στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. τον επόμενο μήνα».

To Top