Συνάντηση Σούπερ λίγκας-ΠΣΑΠ για τον Άρη και το άρθρο 99!

Συνάντηση Σούπερ λίγκας – ΠΣΑΠ με φόντο την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99 πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου!

Από τη στιγμή που ο Άρης και η Λάρισα αποφάσισαν να στραφούν προς το άρθρο 99 (πτωχευτικός κώδικας), λόγω των οφειλών προς ποδοσφαιριστές, η ομοσπονδία και οι δύο επαγγελματικές λίγκες προσήλθαν αναγκαστικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον ΠΣΑΠ, προκειμένου να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση στην κατεύθυνση της αύξησης των δόσεων αποπληρωμής των οφειλών που να διευκολύνει τις ομάδες και να αποτελέσει αντιστάθμισμα ώστε να μην επιμείνουν στην υπαγωγή τους στο άρθρο 99 και να μην φέρουν σε δύσκολη θέση την ΕΠΟ.

Αυτά μετέδωσε το soccerplus.gr, αναφέροντας στη συνέχεια το χρονικό της συνάντησης. Σύμφωνα με αυτό έγιναν τα εξής:

1. Ήδη μεταξύ ΕΠΟ Football League και ΠΣΑΠ επήλθε συμφωνία για αύξηση των δόσεων με αποτέλεσμα η Λάρισα να υποχωρήσει από την υπαγωγή της στο άρθρο 99 σε ότι αφορά τις οφειλές σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και μάνατζερ.
2. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΠΟ στις 4/1 “τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ ενέκριναν ομόφωνα την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας σε ό,τι αφορά την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών για τον διακανονισμό χρεών ΠΑΕ και ΤΑΠ προς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές”.

3. Η συνάντηση Super League – ΠΣΑΠ είχε ως θέμα να βρεθεί η χρυσή τομή ως προς τις δόσεις ώστε να ικανοποιηθεί η πλευρά του Άρη (κυρίως) και να μην επιμείνει στο άρθρο 99.

4. Οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΠΣΑΠ ζητάει οι δόσεις να μην ξεπερνούν τις 30, η πλευρά του Άρη θέλει πολύ περισσότερες από 30, ενώ η Super League προσπαθεί να βρει τη μέση λύση.

5. Επίσης από την πλευρά του ΠΣΑΠ μπήκε θέμα ενίσχυσης του μέσω της δημιουργίας εγγυητικού ταμείου, το οποίο θα βοηθά οικονομικά ποδοσφαιριστές που ανήκαν σε ΠΑΕ και οι οποίες μετατράπηκαν σε ερασιτεχνικά σωματεία.

6. Ο ΠΣΑΠ ζήτησε από κάθε ομάδα της Football League 8 χιλιάδες ευρώ ετησίως, ενώ όσον αφορά την Super League, το ποσό αναμένεται να συμφωνηθεί στις15 χιλ.ευρώ ετησίως για κάθε ομάδα.

 

To Top