Συνάντηση στην ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Γ’ Εθνικής, Μιχάλη Τζανόπουλο θα έχει την Παρασκευή αντιπροσωπεία των ομάδων της Γ’ Εθνικής που ζητούν αναστολή της αναδιάρθρωσης.

Μια σειρά από ομάδες, από όλους τους ομίλους, απέστειλαν προ ημερών επιστολή στην ΕΠΟ, ζητώντας να μην ισχύσει από την ερχόμενη σεζόν η περαιτέρω μείωση των ομίλων και των ομάδων, όπως προβλέπεται από το πλάνο αναδιάρθρωσης. Η ΕΠΟ δέχτηκε να τους συναντήσει, ωστόσο το αίτημά τους δεν συγκεντρώνει πιθανότητες να γίνει δεκτό.

Η πρόταση αναστολής της αναδιάρθρωσης πρακτικά είναι αδύνατη. Στην αρχή της σεζόν, όλες οι ομάδες ήταν ενήμερες για το πλάνο και προσυπέγραψαν την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, που όριζε ρητά τον αριθμό των σωματείων που θα υποβιβάζονταν. Και μια προκήρυξη δεν είναι δυνατό να αλλάξει στα μέσα ή στο τέλος μιας χρονιάς. Κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον νομικά διαβλητό.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει τον σχεδιασμό της αναφορικά με τη Γ’ Εθνική, που έχει ως στόχο την δημιουργία ενός εθνικού πρωταθλήματος με λίγες, αλλά δυνατές και οικονομικά βιώσιμες ομάδες, που θα αναδεικνύουν νέα ταλέντα και θα αποτελούν τον τροφοδότη των μεγαλύτερων κατηγοριών.

Αυτό που ξεκαθαρίζεται από τα υψηλά κλιμάκια της ΕΠΟ, καθώς το πλάνο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών είναι το μεγάλο στοίχημα της διοίκησης, είναι πως δεν θα γίνει καμία αλλαγή. Ως το 2015-16, οι όμιλοι στη Γ’ Εθνική θα είναι τέσσερις, με περίπου 64 ομάδες, όπως προβλέπεται.

πηγή: onsports.gr

To Top