ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Συνέντευξη του Χάρελ στο Eurocup: “Με βοήθησε η εμπειρία μου ως ballboy στους Νάγκετς”

Το Eurocup φιλοξενεί  συνέντευξη του Ρόνι Χάρελ, στην οποία αναφέρεται στην αγάπη του για το μπάσκετ, αλλά και την εμπειρία που είχε ως ballboy στο ΝΒΑ, κάτι που τον άλλαξε ως άνθρωπο.

Ο φόργουορντ του Άρη κατάγεται από το Ντένβερ και είναι ξάδελφος του πρώην άσου του ΝΒΑ και πρωταθλητή με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, Τσόνσεϊ Μπίλαπς.

Όταν ο Μπίλαπς, μάλιστα έπαιζε στους Νάγκετς, είχε δώσει την ευκαιρία στον Χάρελ να γίνει ένα από τα ballboy της ομάδας, κάτι που του άλλαξε την εικόνα του για το μπάσκετ: «Ήμουν αρκετά μικρός, αλλά ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αγαπήσω το μπάσκετ. Ήταν τέλεια. Δεν θα άλλαζα αυτή την εμπειρία με τίποτα στον κόσμο» και μίλησε για την εμπειρία που είχε με τον Μπράντον Τζένιγκς, τότε άσο των Μιλγουόκι Μπακς.

«Ήμουν στον αγώνα με τους Μπακς και ο Τζένιγκς ήταν ο βασικός τους πόιντ γκαρντ, ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι, νομίζω στο τέλος κέρδισαν οι Νάγκετς, αλλά ήταν μία από τις αγαπημένες μου στιγμές».

Επίσης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση, που ανέπτυξε με τον Καρμέλο Άντονι, ο οποίος αγωνιζόταν κι αυτός στην ομάδα του Ντένβερ: «Στα αποδυτήρια είσαι ντροπαλός με τόσους σπουδαίους παίκτες, που βλέπεις στην τηλεόραση. Αλλά ο Καρμέλο ήταν από την αρχή φιλικός, μου είπε τι κάνω μόλις με είδε και πάντα μου έδειχνε τα παπούτσια του, με ρωτούσε ποια μου άρεσαν ποια όχι και γενικά ήταν ωραία να είσαι γύρω του. Είναι ένας αυθεντικός άνθρωπος».

Καταλήγοντας, επεσήμανε: «Η εμπειρία μου ως ballboy με βοήθησε για να δω το παιχνίδι διαφορετικά, από πνευματικής και ψυχολογικής πλευράς, πως το προσεγγίζουν οι επαγγελματίες. Πράγματα, που δεν μπορείς να τα δεις στην τηλεόραση. Με βοήθησε να θέσω έναν στόχο. Όταν βγαίνω στο γήπεδο να έχω αυτή την συγκέντρωση. Να έχει μία εξαιρετική συνεργασία με τους συμπαίκτες μου, αυτά τα μικρά πράγματα που δεν φαίνονται παρά μόνο μέσα στο παρκέ. Έτσι το να βρίσκομαι εκεί, ήταν πραγματικά μια μεγάλη βοήθεια».

To Top