Συναίνεσε και το δημόσιο! Άνοιξε ο δρόμος για την υπαγωγή στο άρθρο 99!

Ο δρόμος για την υπαγωγή της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 άνοιξε! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το αίτημα εξυγίανσης του Άρη μέσα από τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα είναι θετική και μάλιστα δημοσιεύθηκε σήμερα! Αυτό σημαίνει ότι πλέον η ΠΑΕ είναι άμεσα έτοιμη να καταθέσει πλήρη φάκελο στο δικαστήριο και να υπαχθεί οριστικά στο άρθρο 99!

Είναι μια εξέλιξη που σαφέστατα ανακουφίζει όλη την οικογένεια του Άρη, την διοίκηση της ομάδας, τον κόσμο της και βάζει σε μια σειρά την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά αν μη τι άλλο η ΠΑΕ έχει πλέον ένα πλάνο εξυγίανσης και έχει να κάνει συγκεκριμένα βήματα προς την έξοδο από το αδιέξοδο των τελευταίων ετών.

Με την συγκεκριμένη γνωμοδότηση η ΠΑΕ ξεπερνάει το απαιτούμενο 60,01% των πιστωτών που συναινούν για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, καθώς υπάρχουν ήδη πολλές συμφωνίες με παίκτες που έχουν λαμβάνειν και έχουν βάλει ήδη τις υπογραφές τους, ενώ έπονται κι άλλοι (Βελλίδης, Κούπερ, Τόχα, Ιάκομπ). Και επισήμως, με την υπογραφή του κράτους επιβεβαιώνεται η βιωσιμότητα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη, ενώ αναγνωρίζονται έμμεσα οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβεβαιώνουν και την προσπάθεια εξυγίανσης της ΠΑΕ. Αυτή η απόφαση σημαντική και για ακόμα έναν λόγο, καθώς για πρώτη φορά υπάρχει έμπρακτη συμβολή και στήριξη στην διαδικασία εξυγίανσης.

Πλέον, η ΠΑΕ έχει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να τα καταθέσει στο δικαστήριο μέχρι τις 19 Αυγούστου και να υπαχθεί οριστικά στο άρθρο 99!

 

To Top