ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός για το «clasico» μετά το μακελειό στο Παρίσι

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθεί το Σάββατο η αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη.

Ο φόβος ότι οι τζιχαντιστές μπορεί να κλιμακώσουν τα χτυπήματά τους σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το «clasico» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλητικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό στην ισπανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον Τύπο της ιβηρικής και τα όσα μετέδωσε το sdna.gr υπάρχει εντολή των αρμόδιων υπουργών προς την αστυνομία να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας το απόγευμα του Σαββάτου στη Μαδρίτη.

«Συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή περιφρούρηση» ανέφερε σχετικά ο Ζόρντι Ζανέ, μέλος της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας, υπεύθυνος για θέματα εσωτερικού και ασφάλειας.

Την 1η Μαϊου 2002, τρεις ώρες πριν από τη σέντρα του «clasico», εξερράγη βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στην έδρα των Μαδριλένων, προκαλώντας τον τραυματισμό 17 ατόμων και πολλές υλικές ζημιές. Λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθησαν μέλη του Μπατασούνα, πολιτικού σκέλους της αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων, ΕΤΑ.

Τον περασμένο Ιούνιο, μετά από συνεργασία των ισπανικών και των γαλλικών αστυνομικών αρχών, συνελήφθη στην Πολωνία τζιχαντιστής – μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος ήταν ειδικά εκπαιδευμένος για χτυπήματα σε χώρους στους οποίους υπάρχει μαζική συγκέντρωση ανθρώπων.

To Top