ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Συναγερμός στον Άρη, ετοιμάζουν νομική αντίδραση για το θέμα της ΕΕΑ

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους ανθρώπους του Άρη χθες η απόφαση της ΕΕΑ για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα για δεύτερη φορά, προκαλώντας αναστάτωση.

Από την πρώτη στιγμή της είδησης σχετικά με την απόρριψη της αίτησης της ΚΑΕ Άρης περί θεραπείας-ανάκλησης της από 2/8 απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, οι επικεφαλής των κιτρινόμαυρων μπήκαν σε κατάσταση… συναγερμού, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών: 5 έως 10, όπως αναφέρει ο νέος αθλητικός νόμος!

Εάν ισχύσει κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τον Άρη και για αυτό οι άνθρωποι του συλλόγου εξετάζουν ποιες θα είναι ακριβώς οι νομικές κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν για να αποφευχθεί μία τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη. Ήδη έχουν δρομολογηθεί από χθες συγκεκριμένες νομικές ενέργειες μετά την έκτακτη και πολύωρη σύσκεψη της ΚΑΕ Άρης για την προάσπιση των συμφερόντων του συλλόγου, την στιγμή που και στις δυο συνεδριάσεις της ΕΕΑ η ΚΑΕ, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, δεν κλήθηκε ποτέ.

”Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ δεν εκλήθη στις 2/8 οπότε και συνεδρίασε η Επιτροπή για να βγάλει την πρώτη απόφαση. Δε γνώριζε καν τα ονόματα των πιστωτών που παρενέβησαν στην Επιτροπή.

Κατά δεύτερον ακόμα και στην αίτηση θεραπείας – ανάκλησης και επαναφοράς των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση, η οποία εξετάστηκε σήμερα 31/8, και πάλι δεν κλήθηκε ο ΑΡΗΣ προκειμένου να εκθέσει τις θέσεις του.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εξετάζει κάθε νόμιμη ενέργεια στην οποία μπορεί να προβεί επί του θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι φορείς του μπάσκετ (όπως και του βόλεϊ) έχουν ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να υπάρχει διαφορετικό ποινολόγιο σε σχέση με το ποδόσφαιρο” σημειώνει σχετικά η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ.

To Top