«Συναγερμός» στο ΑΧΕΠΑ: Θετικοί στον κορωνοϊό 14 γιατροί και νοσηλευτές

Σε ολιγοήμερη «καραντίνα» μέχρι και τις 21 Αυγούστου μπαίνει με απόφαση της διοίκησης το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, μετά την εμφάνιση 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό του και συγκεκριμένα γιατρούς και νοσηλευτές της Α’ Παθολογικής Κλινικής. Κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον για αυτό το χρονικό διάστημα, δεν θα δέχεται νέα κρούσματα, μέχρι να ολοκληρωθεί και η διαδικασία απολύμανσης.

Από κει και έπειτα, με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

To Top