ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Συναδινός: “Δεν παρεμβαίνουμε στις αποφάσεις της ΕΕΑ – Κανείς δεν θέλει να εκδικηθεί τον Άρη, αλλά η συνολική δέσμευση τους αφορά όλους”

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, μίλησε για τον νέο αθλητικό νόμο που έχει άμεση σχέση με την εκκαθάριση του Άρη, τονίζοντας ότι περιμένουν για την ολοκλήρωσή του τις αποφάσεις της ΕΕΑ, οι οποίες είναι δεσμευτικές.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

Για τον νέο αθλητικό νόμο που αφορά την εκκαθάριση του Άρη:«Νομοπαρασκευαστική επιτροπή θα λειτουργεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν 1-2 μήνες για συνταχθεί το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που προβλέπεται να είναι έτοιμο μέσα στον Μάιο. Αυτό το διάστημα θα έχουμε τις γνωματεύσεις και τις εισηγήσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή που επιτελεί το έργο της. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στις αποφάσεις της ΕΕΑ και τις γνωμοδοτήσεις, ακόμα και όταν έχουμε διαφορετική εκτίμηση ή προσέγγιση των πραγμάτων. Θα περιμένουμε τις τελικές εισηγήσεις για να έχουμε στην τελική του μορφή αυτό το θέμα».

Για τη βούληση που υπάρχει σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκκαθαρίσεις:«Η βούλησή μας είναι να πάμε σε μία διαδικασία εξυγίανσης για όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες που καμία δεν θα ζημιώνεται αλλά και δεν θα επωφελείται έναντι κάποιων άλλων. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι χρέη τα οποία διαμορφώνονται δεν θα μπορούν να αποσβένονται και να πηγαίνουν στο καλάθι.

Κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να τα πληρώσουν. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Ίσως πρέπει και η νέα εταιρεία να αναλαμβάνει κάποιες υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί. Δεν είναι υγιές να υπάρχουν συνεχώς νέα ΑΦΜ από ένα σωματείο και να μην δίνεται ποτέ λύση. Είναι ανοιχτό αυτό. Θα πάρουμε τις εισηγήσεις της ΕΕΑ, η οποία λειτουργεί θεσμικά ως ανεξάρτητο όργανο, και η νομοπαρασκευαστική επιτροπή θα λάβει υπόψη το θέμα των αθλητικών σωματείων. Ο Άρης είναι από τα ιστορικότερα αθλητικά σωματεία της χώρας.

Κανείς δεν θα αδικηθεί, αλλά και κανένας δεν θα μπορεί να ξεχωρίσει από τη συνολική δέσμευση που θα τους αφορά όλους. Σας είπα την προσωπική μου σκέψη, ότι δεν είναι λογικό να ξεπλένονται όλα τα χρέη σε μια πορεία τόσων χρόνων. Κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

To Top