Συναντήθηκε ο Γιαννακόπουλος με Μπάουμαν, οδεύει προς FIBA ο Παναθηναϊκός

Μετά τη συνάντηση με τον Πάτρικ Μπάουμαν, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεσμεύθηκε πως ο Παναθηναϊκός θα κρατήσει την ποιότητα του ρόστερ στο υψηλότερο επίπεδο, ανεξαρτήτως σε ποια διοργάνωση θα παίζει.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Περίπου δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Πάτρικ Μπάουμαν, με κεντρικό θέμα συζήτησης την μετάβαση του Παναθηναϊκού Superfoods στο Basketball Champions League.

Αμέσως μετά τη συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, όμως με τις τωρινές συνθήκες και το management της Euroleague, οι «πράσινοι» δεν μπορούν να συνεχίσουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Επιπλέον, τόνισε πως θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να παραμείνει ο Παναθηναϊκός Superfoods στο υψηλότερο επίπεδο. «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε ως οικογένεια στον Παναθηναϊκό που αγαπάμε», ξεκαθάρισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όταν πιστεύεις ότι ένα μοντέλο έχει αποτύχει οφείλεις να δεις κάθε πιθανή εκδοχή για να συμμετάσχουμε σε ένα αξιοκρατικό πρωτάθλημα για τους εκατομμύρια φίλους του Παναθηναϊκού. H Euroleague έχει αποτύχει, αυτό το βλέπουν όλοι. Ο Μπερτομέου έχει κοροϊδέψει αρκετούς για καιρό. Θα πρέπει να βγουν αλήθειες, που συνειδητά μέχρι τώρα δεν έχουν βγει. Έχουν υπάρξει επαφές με ομάδες. 

Εξεπλάγην με τη σημερινή αποστολή. Αμφιβάλω αν έχουν διαβάσει τη σημερινή ανακοίνωση όλες οι ομάδες. Θέλω να είμαστε σε ένα πρωτάθλημα δίκαιο, το οποίο σέβεται την ιστορία του, τους ανθρώπους που επενδύονται σε αυτό και τον θεσμό της οικογένειας. Το τωρινό μάνατζμεντ δείχνει ότι δεν το υπολογίζει. Δεν είναι όλα νούμερα. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Ως οικογένεια έχουμε αποδείξει τόσα χρόνια πως επενδύουμε χρήματα σε ένα άθλημα που δεν σου δίνει πίσω οικονομικές απολαβές. Το κάνουμε για την αγάπη που έχουμε, για το άθλημα και το σπορ. Λίγο πάνω, λίγο κάτω δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε ως οικογένεια στον Παναθηναϊκό που αγαπάμε. 

Ένα πράγμα θα σας πω. Πολλές αλήθειες θα βγουν. Θα σας πω μία. Ο κύριος Μπερτομέου νομίζει πως μπορεί να υπάρξει Euroleague χωρίς Παναθηναϊκό. Όλοι θα ξέρετε, θα το έχετε δει, ο Παναθηναϊκός είναι Νο. 1 στο τηλεοπτικό κομμάτι. Όλες οι συμφωνίες ήδη επανεξετάζονται. Θα υπάρχει Παναθηναϊκός μέσα; Για να αποδείξει ο κύριος Μπερτομέου αυτά που λέει, θα πρέπει να βγουν όλα στον αέρα. Είναι έτοιμος ο κύριος Μπερτομέου να βγάλει το ελληνικό συμβόλαιο των 7 εκατ.; Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός παίρνουν 3,5 εκατ. Πού πάνε τα υπόλοιπα χρήματα; Εγώ ρωτάω. Μήπως το pool και οι 37 χιλιάδες για κάθε νίκη είναι αυτά τα χρήματα; Μήπως στο Ισραήλ το συμβόλαιο είναι 5,5 εκατ. και η Μακάμπι παίρνει 3 εκατ.; Όλα θα βγουν εν καιρώ. Πρέπει να καταλάβουμε πως κανένας άνθρωπος δεν γίνεται να είναι πάνω από το άθλημα. Πόσω μάλλον ένας άνθρωπος που δεν επενδύει, αλλά πληρώνεται από αυτό».

Για τις επαφές με τις υπόλοιπες ομάδες: «Οι επαφές έχουν γίνει με τις ομάδες για το πώς θα καταλάβουν και εκείνες ότι το συμβόλαιο απέτυχε. Υπήρχε συμβόλαιο με την IMG. Θα συνεχιστεί; Δεν ξέρω, θα δούμε. Η διοργάνωση δεν πληροί τις προϋποθέσεις».

Για την σύγκριση του Basketball Champions League με την Euroleague: «Παντού συγκρίνουν τις δύο διοργανώσεις. Είναι δυνατόν να συγκρίνεις έναν άνθρωπο 18 χρόνων με έναν τριών ετών; Το BCL υπάρχει τρία χρόνια, έχει κάνει πολλά βήματα προόδου. Βλέπω ότι γίνεται μια επαγγελματική δουλειά. Με τον ερχομό του Παναθηναϊκού πιστεύω πως η διοργάνωση θα γίνει πιο γρήγορα μεγάλη. Να θυμηθούμε πού ήταν και πού είναι η Euroleague. Ποια επιχείρηση χάνει 260 εκατ. ευρώ; Υπάρχουν άνθρωποι και εταιρείες που επενδύουν. Αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί για πάντα».

Για το αν είναι δεδομένο πως οι «πράσινοι» θα πάνε στη διοργάνωση της FIBA:«Δεδομένο θα είναι όταν μπουν οι υπογραφές και δηλώσουμε συμμετοχή. Για να αλλάξει αυτό, θα πρέπει να αλλάξει το μάνατζμεντ και να δουν οι ομάδες αυτά που λέμε. Έχουμε προγραμματίσει συναντήσεις με τις ομάδες στο Βελιγράδι. Σε 15 μέρες είναι το Final Four. Κάποια πράγματα θα αρχίσουν να βγαίνουν. Πρέπει να αρχίσετε να ψάξετε και εσείς τι συμβαίνει, όπως και η FIBA. Δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο Παναθηναϊκός μόνος του».

Για το ρόστερ του «τριφυλλιού» την ερχόμενη σεζόν: «Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την ποιότητα στο υψηλότερο επίπεδο, όπως εδώ και 30 χρόνια. Στην αρχή θα υπάρξει τρικυμία, αλλά είμαστε Παναθηναϊκός. Έχουμε 110 χρόνια ιστορίας και θα έχουμε άλλα 110.000 χρόνια. Οφείλω να είναι ο Παναθηναϊκός μέρος μιας διοργάνωσης η οποία σέβεται».

Επιπλέον, δήλωσε: «Δυστυχώς δεν έχουν γίνει αυτά που μας είχαν πει. Ξαφνικά βρέθηκαν χρήματα. Αυτά ήταν από τα τηλεοπτικά. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε μόνος του να φέρει 5εκατ. Παίρνουμε 1,5-1,7εκατ. δεν θυμάμαι ακριβώς. Ο Ολυμπιακός μπορεί να το κάνει, δεν ξέρω γιατί. Η Μακάμπι ακούγεται πως έφερε το συμβόλαιο της IMG. Πρέπει να βγουν όλα στην επιφάνεια, να τα μάθουμε όλοι. Ή μάλλον, να τα μάθουν όλοι όσοι δεν τα γνωρίζουν».Για να αλλάξει αυτό, θα πρέπει να αλλάξει το μάνατζμεντ και να δουν οι ομάδες αυτά που λέμε. Έχουμε προγραμματίσει συναντήσεις με τις ομάδες στο Βελιγράδι. Σε 15 μέρες είναι το Final Four. Κάποια πράγματα θα αρχίσουν να βγαίνουν. Πρέπει να αρχίσετε να ψάξετε και εσείς τι συμβαίνει, όπως και η FIBA. Δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο Παναθηναϊκός μόνος του».

Πηγή: sdna.gr

 

To Top