Συνασπισμός 1.400 αθλητών, προπονητών και μάνατζερ κατά της ασυλίας της αστυνομίας

Αθλητές, προπονητές και GM ενώνουν τις φωνές τους ζητώντας να μπει ένα τέλος στην ασυλία της αστυνομίας με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και άπαντες είναι αποφασισμένοι να βάλουν ένα λιθαράκι προκειμένου να μπει ένα τέλος στον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις.

Κινούμενος προς αυτή την κατεύθυνση ο συνασπισμός των παικτών των τριών κορυφαίων επαγγελματικών λιγκών στις ΗΠΑ (NBA, NFL, MLB) συγκέντρωσε 1.400 υπογραφές από αθλητές (εν ενεργεία και μη) προπονητές, τζένεραλ μάνατζερς και υπαλληλικό προσωπικό, για να στηρίξει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στις 4 Ιουνίου και έχει ως στόχο να βάλει ένα τέλος στην ασυλία και την ανοχή της αστυνομίας.

Ανάμεσα στους αθλητές και τους προπονητές που έχουν βάλει την υπογραφή τους είναι οι Στιβ Κερ, Γκρεγκ Πόποβιτς, Τομ Μπρέιντι, Ντριου Μπρις, Κάρσον Ουέντζ, Ντακ Πρίσκοτ, Μάιλς Γκάρετ, Άλεξ Μπρέγκμαν και Σι Σι Σαμπάθια.

“Είμαστε κουρασμένοι από τις συζητήσεις για την αστυνομία που δεν οδηγούν πουθενά. Υπάρχει ένα πρόβλημα και όλος ο κόσμος το έχει διαπιστώσει. Ο χρόνος έχει τελειώσει. Ήρθε η ώρα για την αλλαγή” αναφέρει μεταξύ άλλων το γράμμα που έστειλε ο συνασπισμός στα μέλη του Κογκρέσου.

To Top