Συνεδριάζει η Λίγκα, κρίσιμη ημέρα για το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα στις 28-29 Αυγούστου

Η Λίγκα συνεδριάζει το μεσημέρι της Δευτέρας (12:30) και το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα εγκριθεί αυτή τη φορά η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος ώστε να έχουμε σέντρα στην Super League Interwetten το διήμερο 28-29 Αυγούστου.

Η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων έχουν σφυρίξει… έναρξη μέσα στον Αύγουστο και έχουν ανοίξει τα γήπεδα για να υποδεχτούν το φίλαθλο κοινό στις εξέδρες, εν μέσω πανδημίας που συνεχίζει να ταλαιπωρεί αφάνταστα τον πλανήτη, όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στη χώρα μας.

Η πρώτη σέντρα στην Super League Interwetten ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το διήμερο 21-22 Αυγούστου όμως κάτι τέτοιο κατέστη ανέφικτο, με τις ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία της χώρας να μην έχουν βρει όλες τηλεοπτικό συμβόλαιο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προκηρυχτεί η έναρξη του πρωταθλήματος.

Η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση “έσπασε”, οι ομάδες προσπαθούν να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία με τα δύο κανάλια που ενδιαφέρονται για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν πως γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των καναλιών και των συλλόγων ώστε να έχουν τηλεοπτική στέγη και να αρχίσει το συντομότερο δυνατό η αγωνιστική δράση.

Φυσικά, όλο το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στη σημερινή (23/8, 12:30) συνεδρίαση της Super League Interwetten, με την ελπίδα να βρεθεί η λύση με το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των “άστεγων” ομάδων και να ψηφιστεί και η προκήρυξη για το νέο πρωτάθλημα, για να πάμε για σέντρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου και να μην έχουμε νέα αναβολή, που θα οδηγήσει την έναρξη του πρωταθλήματος στα μέσα Σεπτεμβρίου μετά από τα ματς των εθνικών ομάδων.

Αυτά είναι τα δεδομένα μέχρι στιγμής:

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, είναι επτά οι ομάδες που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, με τους Άρη, Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα να είναι στην Nova και τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΟΦΗ στην Cosmote TV.

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση για το που θα κινηθούν τηλεοπτικά τη νέα σεζόν, την ώρα που υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι κοντά στο να συμφωνήσουν εκ νέου με την NOVA αλλά και να είναι πάντα στο βάθος του μυαλού τους το ενδεχόμενο της κάλυψης των αγώνων του από το PAOK TV.

Από εκεί και πέρα, κλειδί στις όποιες εξελίξεις είναι οι κινήσεις των άλλων έξι ομάδων που ψάχνουν εναγωνίως τηλεοπτική στέγη. Ο Αστέρας είναι ένα βήμα από τη συμφωνία του για τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη NOVA έναντι ποσού λίγο πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ, με τους Αρκάδες να παίρνουν το “OK” για να προχωρήσουν στο deal ώστε να μείνει και ένα ποσό παραπάνω διαθέσιμο στην “COSMOTE TV” για να το μοιράσει στις υπόλοιπες ομάδες και έτσι να μπορέσουν να υπογράψουν και αυτές με τηλεοπτικό πάροχο έναντι ενός ποσού κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει όμως να συμφωνήσουν πρώτα οι Βόλος, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και Ιωνικός με την Cosmote TV και εν συνεχεία να πέσουν και οι υπογραφές των Αρκάδων με την NOVA.

Αν δεν προκύψουν λοιπόν νέα εμπόδια, ευχή όλων των εμπλεκομένων είναι στη σημερινή Γενική Συνέλευση και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας να βγει επιτέλους λευκός καπνός και να εγκριθεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει αυτόματα πως και θα πάμε για σέντρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και δεν θα έχουμε νέα αναβολή.

To Top