ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Συνεδριάζει το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος – Μοιράζεται 2.500.000 ευρώ ο Άρης με άλλες πέντε ΚΑΕ

Προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα στις 17:00 στον ΕΣΑΚΕ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League και τον καταμερισμό των χρημάτων.

Όλες οι ομάδες θα συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση, από τη στιγμή που σε αυτή μπήκε και ο Ολυμπιακός (πέρυσι είχε αυτόνομο συμβόλαιο με την ΕΡΤ), θα πρέπει να καθοριστεί επ’ ακριβώς ο τρόπος που θα διανεμηθούν τα αθροιστικά 6.500.000 ευρώ της δημόσιας τηλεόρασης. Ένα ποσό που συγκριτικά με πέρυσι. αυξήθηκε κατά 1.000.000 ευρώ.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία υπογκρούπ, ανάλογα με τη συνολική αγωνιστική παρουσία τους και την εμπορική δύναμή τους στην αγορά.

Στο πρώτο θ’ ανήκουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Μαζί προβλέπεται να μοιραστούν περί τα 3.000.000 ευρώ. Λίγο κάτω δηλαδή από το 50% του συνολικού ποσού.

Στη δεύτερη κλίμακα, βάσει της δυναμικής και της σταθερότητάς τους, έχουν ενταχθεί ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Προμηθέας, ο Κολοσσός και το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη πλέον. Εκτιμάται ότι αυτές οι έξι ομάδες θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξεως των 2.500.000 ευρώ.

Τέλος, το Λαύριο, ο Απόλλωνας Πάτρας, ο Ιωνικός και η νεοφώτιστη Καρδίτσα, ως κομμάτια της τρίτης υποδιαίρεσης, θα λάβουν μερίδιο από το 1 εκατομμύριο ευρώ που απομένει στη δεξαμενή.

Στόχος της λίγκας είναι κάθε ΚΑΕ να έχει ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο οικονομικό όφελος, ενισχύοντας σε σχέση με πέρυσι το ταμείο της.

To Top