ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθη ο επικεφαλής του μεγαλύτερου δικτύου στησίματος αγώνων

Συναγερμός είχε σημάνει την τελευταία εβδομάδα στα υψηλά κλιμάκια της FIFA, όταν γνωστοποιήθηκε ότι ο επιχειρηματίας Νταν Ταν, που θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» του μεγαλύτερου δικτύου στησίματος αγώνων παγκοσμίως, αφέθηκε ελεύθερος στις 25 Νοεμβρίου από τις αρχές της Σιγκαπούρης, έπειτα από κράτηση 26 μηνών.

Ωστόσο, όπως ενημέρωσε σήμερα η Αστυνομία της Σιγκαπούρης, ο Ταν ξανασυνελήφθη για περαιτέρω έρευνες περί εμπλοκής σε εγκληματικές δραστηριότητες, όπως αναφέρουν οι «Straits Times».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποφυλάκισή του πριν από μία εβδομάδα είχε αναγκάσει τη FIFA να αντιδράσει επίσημα, τονίζοντας ότι είναι «πολύ απογοητευμένη» από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς αποτελεί τροχοπέδη στην καταπολέμηση της διαφθοράς που μαστίζει τον αθλητισμό.

Μάλιστα, το 2013, όταν συνελήφθη ο Ταν, ο τότε αρχηγός της Ιντερπόλ, Ρόναλντ Νομπλ, τόνισε ότι η συμμορία που εδρεύει στη Σιγκαπούρη είναι το μεγαλύτερο και το πιο επιθετικό συνδικάτο στησίματος αγώνων, με τα “πλοκάμια” του να φτάνουν σε όλο τον κόσμο.

To Top