Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης για δράση εγκληματικής οργάνωσης!

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ. Άλλοι τέσσερις βουλευτές του κόμματος στα χέρια των αρχών. Επιχείρηση σε όλη την Ελλάδα για συλλήψεις.

Με την κατηγορία πως η Χρυσή Αυγή δρα ως εγκληματική οργάνωση συνελήφθη ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Έχει επίσης συλληφθεί ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης και αναζητούνται άλλοι τέσσερις βουλευτές, ενώ εκκρεμούν άλλα 36 εντάλματα σύλληψης μεσαίων στελεχών του κόμματος. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους σε όλη την Ελλάδα. Πέρα από την κατηγορία της δράσης εγκληματικής οργάνωσης αποδίδεται σε στελέχη της Χρυσής Αυγής σωρεία ποινικών αδικημάτων (βιαιοπραγία, εκβιασμοί κλπ.).

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη σύνδεση της υπόθεσης με τη Χρυσή Αυγή, οι καταθέσεις και οι έρευνες έχουν οδηγήσει τις αρχές στο συμπέρασμα πως το κόμμα της ακροδεξιάς δρα ως εγκληματική οργάνωση και αποφασίστηκε η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Παράλληλα η Πολιτεία έχει αποφασίσει να κλείσει τις κάνουλες της κρατικής χρηματοδότησης προς το συγκεκριμένο κόμμα.

Oι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Θα δώσουν καταθέσεις κι ακολούθως πιθανώς να μεταφερθούν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και στη κατόπιν να μεταφερθούν στον Άρειο Πάγο.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top