Συνεπής στο ραντεβού του με Τζόκοβιτς ο Ναδάλ!

Δυσκολεύτηκε, αλλά δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν ο Ράφαελ Ναδάλ! Ο Ισπανός τα είδε… όλα κόντρα στον ταλαντούχο Φελίξ Αλιασίμ, αλλά επικράτησε 3-2 (6-3, 3-6, 2-6, 6-3, 3-6) του Καναδού και έτσι θα αναμετρηθεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά του Roland Garros, σε ένα ματς που περίμεναν πολλοί.

Ο Ισπανός τενίστας χρειάστηκε να φτάσει στα… όριά του, καθώς προκρίθηκε έπειτα από μάχη 4 ωρών και 21 λεπτών, ωστόσο έκανε τη δουλειά και πλέον περιμένει τον Σέρβο τενίστα που νωρίτερα είχε αποκλείσει εύκολα τον Αργεντινό, Ντιέγκο Σβάρτζμαν.

Ο νεαρός Καναδός έπιασε στον ύπνο τον Ράφα Ναδάλ, καθώς μετά το υπέρ του 2-1 έφτασε στο 3-1 με μπρέικ και συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό φτάνοντας στο 5-1. Ο Ναδάλ πήρε σε εκείνο το σημείο πίσω το ένα μπρέικ (5-2), μειώνοντας και σε 5-3, αλλά ο Αλιασίμ δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την τρίτη ευκαιρία, φτάνοντας στο 1-0 με 6-3 στα γκέιμ.

Πιο κλειστό ήταν το δεύτερο σετ, με τους δύο τενίστες να υπερασπίζονται το σέρβις τους μέχρι το 3-4 του Ναδάλ. Σε εκείνο το σημείο ο θρυλικός αθλητής έκανε το μπρέικ (3-5) και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε στο 1-1 με 3-6. Όντας πιο απελευθερωμένος στο τρίτο σετ, ο Ναδάλ έφτασε πολύ γρήγορα στο μπρέικ (1-2) και με δεύτερο μπρέικ έκανε το 2-5, παίρνοντας το πιο εύκολο σετ στην αναμέτρηση (2-6).

Ο Αλιασίμ στο τέταρτο σετ ανασυντάχθηκε και προηγήθηκε με 2-0 και παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός του πήρε πίσω το μπρέικ (2-1) απάντησε με τον ίδιο τρόπο (3-1) και πάνω σε αυτό το προβάδισμα έχτισε το παιχνίδι του για την κατάκτηση του τέταρτου σετ φτάνοντας στο 2-2 με 6-3 στα γκέιμ.

Όλα κρίθηκαν στο πέμπτο σετ, με τον Ναδάλ να βγαίνει στην επίθεση. Ο Ισπανός πίεζε στο σέρβις του Αλιασίμ, αλλά δεν κατάφερνε να κάνει το μπρέικ, τουλάχιστον όμως κρατούσε με σχετική άνεση το σέρβις του. Τελικά, η… αποστολή εξετελέσθη στο 3-4, με τον Ναδάλ να παίρνει προβάδισμα με 0-30 και 15-40, φτάνοντας τελικά στο 3-5 και κατόπιν στο 3-6, πανηγυρίζοντας μια δύσκολη νίκη και μια σπουδαία πρόκριση.

To Top