Συνεργασία Σχολής Προπονητών Πυγμαχίας με το ΕΚΑΒ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζεται η εκπαίδευση στην σχολή προπονητών πυγμαχίας, που πραγματοποιείται στο γήπεδο ‘’Κλεάνθης Βικελιδης’’και συγκεκριμένα στο γυμναστήριο πυγμαχίας του Α.Σ Άρης. Η σχολή έχει ξεκινήσει από αρχές Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουλίου, με συμμέτοχη 48 νέων υποψήφιων προπονητών.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας σε συνεργασία με την Γ.Γ.Αθλητισμου έχει ορίσει διευθυντή της σχολής ,τον προπονητή του τμήματος πυγμαχίας του Α.Σ ΑΡΗΣ, Γιώργο Γκαβέζο (Καθ.Φυσ. Αγωγής, Α.Ι.Β.Α 1 star coach), ο οποίος στα πλαίσια της εκπαίδευσης των νέων προπονητών πυγμαχίας και με την συνεργασία του Ε.Κ.Α.Β πραγματοποίησε σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτη (Α.Ε.Α), του ευρωπαϊκού συμβουλίου αναζωογόνησης (Ε.R.C), με πιστοποιημένους εκπαιδευτές που καθοδήγησαν και υποστήριξαν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι οι νέοι προπονητές να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις στην αξιολόγηση ενός θύματος που έχει καταρρεύσει , την εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων διάσωσης, την χρήση με ασφάλεια του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και την τοποθέτηση ενός αναίσθητου θύματος που αναπνέει, σε θέση ανάληψης.

Ο διευθυντής της σχολής Γιώργος Γκαβέζος ως εκπρόσωπος της Ε.Ο. Πυγμαχίας , ευχαριστεί την ομάδα εκπαίδευσης του Ε.Κ.Α.Β και την ιατρό κυρ. Νικολαιδου Ολυμπία, όπως και τον διασώστη του Ε.Κ.Α.Β, Λεμονίδη Γεώργιο, για την οργάνωση και πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Πηγή: arisac.gr

To Top