ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζει τις ραδιοφωνικές… αγορεύσεις ο Κούγιας για την υπόθεση της Λαμίας

Συνεχίζει τις ραδιοφωνικές… αγορεύσεις ο Κούγιας για την υπόθεση της Λαμίας και των καταγγελιών των ΟΦΗ, Άρη. Ο εκ των νομικών εκπροσώπων της ομάδας της Φθιώτιδας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Λαμία FM-1» και σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν βέβαιος ότι οι κινήσεις των δύο ΠΑΕ δεν θα είχαν καμία τύχη.

Μάλιστα, επανέλαβε ότι είχε μεταφέρει στον μεγαλομέτοχο Πανουργιά Παπαϊωάννου πως ο Μπάμπης Τεννές έπρεπε να χρησιμοποιήσει τους ίδιους ποδοσφαιριστές με αυτούς που έπαιξαν απέναντι στη Σπάρτη.

Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή, οπότε ο κύριος Παπαϊωάννου μου εμπιστεύτηκε την υπεράσπιση των δικαίων της Λαμίας σε αυτή την αντιδικία που ξεκίνησε με τις ΠΑΕ Άρης και ΟΦΗ, μαζί με τον συνάδελφό μου και εξαίρετο νομικό, τον κύριο Κατσαντώνη, είμαστε κατηγορηματικοί ότι δεν πρέπει να ανησυχεί η ΠΑΕ Λαμία. Μάλιστα, εγώ προσωπικά είπα στον κύριο Παπαϊωάννου όταν με ρώτησε ότι πρέπει ο προπονητής να χρησιμοποιήσει τους ίδιους και σε άλλο ματς, γιατί έτσι θα διασκεδαστούν οι όποιες απορίες που μπορεί να δημιουργούνται σε κάποιους ή να δημιουργείται κάποια βάση για να δικαιολογήσουν τις ενέργειές τους.

Αυτό λέω και τώρα. Εδώ έγινε το αυτονόητο, τίποτε άλλο. Όπως οι οργανωμένες κοινωνίες έχουν ένα σύνταγμα που καθορίζει με ποιές προϋποθέσεις θα είναι η ζωή των ανθρώπων σε αυτή την κοινωνία, έτσι και στο ποδόσφαιρο υπάρχει ο ΚΑΠ. Αυτός κανονίζει πώς θα πρέπει να καταρτίζουν τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων τους οι Ενώσεις που συγκροτούν την ΕΠΟ.

Η ΕΠΣ Φθιώτιδας πρέπει να κάνει αυτή την προκήρυξη, η Football League με αυτό τον τρόπο… Δυστυχώς εδώ λόγω της προχειρότητας που υπήρχε τα τελευταία χρόνια στη Football League η προκήρυξη δεν συντάχθηκε ανάλογα με τον ΚΑΠ. Υπήρχε διχογνωμία όσον αφορά ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Όμως, ο ΚΑΠ ήταν εντελώς αποτελεσματικός στην πρόβλεψή του. Προέβλεψε ότι μπορούν να συμμετέχουν υποχρεωτικά έξι παίκτες που είναι ή Έλληνες ή που έχουν δικαίωμα, ακόμα και αν δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα, να συμμετέχουν στα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας.

Σε αυτό επάνω οι συνάδελφοί μου της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης έκαναν μία ένσταση που δεν είχε τύχη ποτέ από την αρχή. Η υπεράσπισή μας ήταν κατηγορηματική ότι αυτές οι ενστάσεις είναι νόμου και ουσίας αβάσιμες. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να γίνει δεκτή η καταγγελία – ένσταση των δύο αυτών αντιπάλων της Λαμίας, γιατί ο ΚΑΠ ήταν καθοριστικός.

Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον τι λέει η προκήρυξη ενός πρωταθλήματος. Σημασία έχει ότι όταν θα έρθει προς επίλυση ένα θέμα από όσα προβλέπει μία προκήρυξη, αν αυτή δεν είναι σύμφωνη με τον ΚΑΠ υπερισχύει ο ΚΑΠ. Εδώ ο ΚΑΠ μιλούσε για συμμετοχή τουλάχιστον έξι Ελλήνων και εδώ είχαμε πέντε αλλοδαπούς και έναν τον Ντουρμισάι με ελληνική ταυτότητα που έχει και αλβανική ταυτότητα. Αυτό προβλέπεται.

Μάλιστα, προέβλεψα πριν τρεις, τέσσερις μέρες εξήγησα ότι είναι αναγκάιο προαπαιτούμενο να πάει η υπόθεση στον αθλητικό εισαγγελέα. Δεν μπορεί να επιληφθεί αυτεπαγγέλτως το μονομελές πειθαρχικό όργανο. Πρέπει να προηγηθεί η σύνταξη ενός κατηγορητηρίου για να υπάρξει η επιβολή κυρώσεως, είτε αφαιρέσεως βαθμών, είτε προστίμου ή, και των δύο.

Εγώ διέιδα πως η υπόθεση δεν θα εκδικαστεί καν. Με τα στοιχεία που έστειλε η Λαμία δεν συντασσόταν κατηγορητήριο. Δεν μπορούσε αυτή η υπόθεση να έχει άλλη εξέλιξη από το αρχείο. Το θέμα αφορά τη νομική αξιοπιστία ενός δικαστικού λειτουργού και κανείς δεν θα το διακινδύνευε».

To Top