Συνηθισμένος από αλλαγές ονόματος ο Πανιώνιος, ιδρύθηκε η νέα ΠΑΕ

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ και αποφασίστηκε η ίδρυση της ΠΑΕ Πανιώνιος Γ.Σ 1890 καθώς και η έκδοση μετοχών.

Σήμερα το απόγευμα ο ερασιτέχνης Πανιώνιος έκανε τη γενική συνέλευση παρουσία 300 φιλάθλων και οπαδών και του δικηγόρου Αργύρη Λίβα όπου εκπροσωπούσε τον ενδιαφερόμενο επενδυτή της ΠΑΕ ονόματι Γιάννη Τσακουμάκο. Ο Ερασιτέχνης αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση της ΠΑΕ Πανιώνιος Γ.Σ. 1890 καθώς και την έκδοση των μετοχών.

Ο Κυριάκος Σκούρας εκπροσωπώντας την προηγούμενη διοικούσα επιτροπή μίλησε στην γενική συνέλευση ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν πέρυσι για την πραγματικά ωραία αγωνιστική προσπάθεια του ιστορικού για την άνοδο στην Super League 2 όπου στο τελευταίο αγώνα των play off δεν μπόρεσε να την πάρει.

Πλέον ο Ιστορικός επιστρέφει στην επαγγελματική «λίγκα» μετά την έγκριση των μελών και των φιλάθλων του για την ίδρυση της ΠΑΕ.

Ο Αργύρης Λίβας, ο οποίος εκπροσώπησε τον επενδυτή μίλησε για το ενδιαφέρον του επιχειρηματία να ηγηθεί της προσπάθειας του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές προϋποθέσεις που υπάρχουν από το νέο αθλητικό νόμο για τις ομάδες της Super League 2 (μετοχικό κεφάλαιο 350 χιλ. ευρώ και εγγυητική 150 χιλιάδες).

Oι φίλαθλοι και οπαδοί του Πανιωνίου έχουν αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία της πρόσκλησης που έστειλε η ΕΠΟ στην διοίκηση του Ερασιτέχνη για την συμμετοχή στην SL 2, ενώ παράλληλα έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις με τον δικηγόρο του επενδυτή, ώστε να υπάρξουν διασφαλίσεις για την ομαλότητα μετάβασης στην επόμενη ημέρα της ομάδας, ύστερα από τον τριπλό υποβιβασμό που υπέστη, πριν απ’ έναν χρόνο.

Η διοικούσα επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομάδας, μαζί με την διοίκηση του Ερασιτέχνη και τον νομικό εκπρόσωπο του επενδυτή, έχουν ήδη προχωρήσει στον οικονομικό έλεγχο των στοιχείων και απομένει να συγκεκριμενοποιηθεί το συνολικό ποσό των οφειλών προς τρίτους (παίκτες, προπονητές), στο επόμενο διήμερο και το οποίο θα αποπληρώνεται σταδιακά από το ποσοστό παρακράτησης των εισπράξεων των εισιτηρίων. Υπολογίζεται ότι το ποσό κυμαίνεται στα 1,5- 2 εκ. ευρώ.

To Top