ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Συνολικοί αριθμοί και άλλα για το Αρης-Προμηθέας

Στο Nick Galis Hall θα πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου (9/4, 15:45, ΕΡΤ Sports 2) της Basket League για Άρη και Προμηθέα που θα τεθούν αντιμέτωποι στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

Ο Άρης έχασε τα τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια του, γεγονός που δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει την παρουσία του στην εξάδα μέχρι το τέλος. Έτσι με νίκη του επί του Προμηθέα και ήττα του Κολοσσού H Hotels στο Λαύριο θα είναι 7ος και θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ τον Παναθηναϊκό. Με νίκη των Ρόδιων οι «κιτρινόμαυροι» θα είναι σε κάθε περίπτωση στην 8η θέση και θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό. Ο Άρης έχει ρεκόρ 7-3 στο «Παλέ» και με νίκη επί του Προμηθέα θα κλείσει την κανονική περίοδο με ποσοστό νικών μεγαλύτερο του 70% για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν (πέρυσι είχε 9-3) μετά από τέσσερις συνεχόμενες στις οποίες δεν είχε ξεπεράσει το 60% (6-4 στη σεζόν 2019-20).

 

Το βαθμολογικό κίνητρο είναι, θεωρητικά τουλάχιστον, ισχυρότερο για την αχαϊκή ομάδα αφού στο τέλος της αγωνιστικής μπορεί να βρεθεί από την 4η μέχρι την 6η θέση. Ο Προμηθέας προέρχεται από τις εντός έδρας νίκες του επί της ΑΕΚ και του Περιστερίου bwin, ηττήθηκε ωστόσο στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του, κατά σειρά από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Carna. Με αυτές τις ήττες έχει περιοριστεί στο 3-7 ως φιλοξενούμενος και αν δεν τα καταφέρει απέναντι στον Άρη θα υποχρεωθεί στη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση της επταετούς ιστορίας του στην Basket League, ως προς την κανονική περίοδο. Πριν τη φετινή σεζόν είχε ρεκόρ 4-9 στην πρώτη του στην κατηγορία, το 2016-17 και 4-8 στην περσινή περίοδο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Δραματικό χαρακτήρα είχε ο αγώνας των δύο ομάδων στον πρώτο γύρου αφού κρίθηκε από ένα σουτ τριών πόντων. Το έβαλε ο Αρνόλντας Κουλμπόκα και έγραψε τον επίλογο του παιχνιδιού στα 2,7’’ πριν το τέλος του, διαμορφώνοντας το τελικό 64-61. Ο Λιθουανός ήταν και ο κορυφαίος του Προμηθέα «γράφοντας» 18 πόντους και εννιά ριμπάουντ, ενώ ο Τζο Τόμασον είχε οχτώ πόντους και εννιά ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά καλύτεροι ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος (15π, 4ρ, 3ασ, 2κλ.) και Τζος Χάγκινς (9π, 7ασ).

Στην επταετή ιστορική διαδρομή αυτών των αναμετρήσεων, οι έδρες διαδραμάτισαν πρωτεύοντα ρόλο. Η νίκη του Προμηθέα στο ματς του πρώτου γύρου ήταν η 10η για τους εκάστοτε γηπεδούχους στα συνολικά 12 παιχνίδια. Ο Άρης μάλιστα έχει καταφέρει να κάνει το απόλυτο ως γηπεδούχος.

 

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Άρης – Προμηθέας 7-5

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΑΡΗ
Άρης – Προμηθέας 5-0

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2016-17: Άρης – Προμηθέας 80-64

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ
2021-22: Άρης – Προμηθέας 76-73 (Ο Στέλιος Πουλιανίτης είχε 25 για τον Άρη)

To Top