ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Συνοχή, χημεία και άμυνα τα αγωνιστικά ατού του Άρη στην τελική φάση

Άρης και ΑΕΚ γνωρίζονται άριστα. Δεν πρόκειται να υπάρξουν πολλές διαφοροποιήσεις στην τακτική και την φιλοσοφία των δύο ομάδων στις τελευταίες δύο βδομάδες της φετινής χρονιάς. 

Υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις των αγώνων από τις δύο ομάδες. Ο Άρης έχει θεμελιώδη αρχή του ότι όλα ξεκινούν από την άμυνα. Μέσα από την αμυντική λειτουργία του προσπαθεί να “σκοτώσει” τον αντίπαλο, με την πίεση που ασκεί και στην περιφέρεια και στο “ζωγραφιστό”.

Η ΑΕΚ όσο κι αν έχει προσπαθήσει ο Γιούρι Ζντοβτς να αλλάξει το “είναι” της δεν έχει τους παίκτες για να παίξει άμυνα, αλλά το επιθετικό ταλέντο υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες και η αντίπαλος του Άρη εκεί βάσισε τις καλές νίκες της φέτος.

Ο Άρης με την απουσία του Τζαμέλ Χάγκινς είναι λογικό να υστερεί σε ποσότητα απέναντι στην φροντ λάιν της ΑΕΚ, αν και ο Ζντοβτς έχει περιορίσει το ροτέισον και κυρίως χρησιμοποιεί τους Μαυροειδή, Μαυροκεφαλίδη, Μιλόσεβιτς και λιγότερο τους Σάκοτα, Έρικ και Σαρικόπουλο.

Οι κίτρινοι είναι ομάδα που υπερτερεί και σε διάβασμα και σε ποιότητα στην περιφέρεια. Η ΑΕΚ ουσιαστικά έχει έναν πλέι μέικερ, τον Κατσίβελη, εκτελεί χρέη “άσου” ο Μπράουν, όμως δεν παρουσιάζει την ίδια συνοχή με την περιφερειακή γραμμή του Άρη. Ειδικά τώρα με την επιστροφή των Ξανθόπουλου, Ζάρα και την θετική παρουσία του Φλιώνη στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, ο Πρίφτης θα έχει πολλές λύσεις στην περιφέρεια.

Σε κάθε περίπτωση εν αρχή είναι η άμυνα και αυτό είναι το σκεπτικό με το οποίο θα μπουν να κερδίσουν και σήμερα οι παίκτες του Άρη.

Η στατιστική εικόνα του Άρη στο πρωτάθλημα και τα πλέι οφ

Screen Shot 2016-05-17 at 22.46.48

Η στατιστική εικόνα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και τα πλέι οφ

Screen Shot 2016-05-17 at 22.47.33

To Top