“Σφάζουν τον Άρη”

Ο πρώην διαιτητής και πρώην παράγοντας του Άρη, Λάζαρος Παπαδόπουλος μίλησε για τις αποφάσεις των διαιτητών και την αδικία που βιώνουν οι κίτρινοι.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Αρένα”:

Για το χθεσινό παιχνίδι της Ξάνθης με τον Άρη: «Ήμουνα στον αγώνα του Άρη με την Ξάνθη και συγκεκριμένα ήμουν πίσω από τον βοηθό σε πολύ μικρή απόσταση περίπου τέσσερα με πέντε μέτρα, ήταν τόσο καθαρή η φάση εντάξει το είδε όλη η Ελλάδα άλλωστε δεν υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι δεν ήταν πέναλτι. Ο διαιτητής ήταν κοντά και ήταν καθαρά θέμα δικό το. Δεν πρέπει να τα φορτώνουμε όλα στον βοηθό… Αν δεν μπορεί να δει ο διαιτητής μια τόσο καθαρή φάση στη μεγάλη περιοχή… Δεν μπορεί να δει κάτι άλλο, από εκεί και πέρα είναι καθαρά δική του υπόθεση. Θα μπορούσε βέβαια να το υποδείξει και ο βοηθός, αλλά είναι καθαρά απόφαση διαιτητή.

Μπορώ να πω  ότι λειτουργώ σαν φίλος της ομάδας και σαν παράγοντας και  στο γήπεδο της Ριζούπολης ήμουνα δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν ήταν χέρι μιλάω για τη περίπτωση που είχε ζητήσει πέναλτι ο Άρης στην Ριζούπολη, αν όμως τα προσθέσει κανείς δεν πήρε μια απόφαση ο Άρης υπέρ του όπως και ένα τέρμα που δεχτήκαμε, ήταν σε θέση οφσάιντ ο ποδοσφαιριστής νομίζω στο Κλεάνθης Βικελίδης στο δεύτερο ματς. Όλες οι αποφάσεις λειτουργούν εις βάρος του Άρη.

Είναι λογικό να αντιδράει ο κόσμος το ποδόσφαιρο είναι ένας οργανισμός δυναμικός οι φίλαθλοι έχουν αγάπη που φτάνει στο πάθος, και αυτός το πάθος πρέπει να το εξαργυρώσει το ποδόσφαιρο. Το πάθος μπορεί να γίνει οργή ο κόσμος αγανάχτησε και έγιναν επεισόδια και μετά ζητάνε χρηματικό πρόστιμο για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν ποιος θα τα πληρώσει; Μήπως ο κ. Μαντάκης; Ας τα χρεώσουν στον κ.Μαντάκη, αυτός τα δημιούργησε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε απάθεια από τον κόσμο και να χειροκροτεί. Το ποδόσφαιρο είναι δυναμικό σπορ στηρίζεται στην αγάπη και στο πάθος».

Για την διαιτησία: «Η διαιτησία είναι ένα κομμάτι του ποδοσφαίρου που έχει τον δικό του νόμο τη δικιά της γλώσσα, άμα εφαρμόσεις τον κανονισμό από εκεί και πέρα δεν φοβάσαι τίποτα γιατί φοβούνται δεν μπορώ να καταλάβω, είναι πολύ απλά τα πράγματα υπάρχει ένας κανονισμός που με βάση αυτόν μπορούν όλα να λειτουργήσουν τέλεια. Δύο δεινά υπάρχουν ή δεν είναι καλός διαιτητής ή το έκανε επίτηδες δεν υπάρχει για εμένα άλλη εξήγηση».

Για το πώς βλέπει τον φετινό Άρη: «Εγώ τον Άρη φέτος είχα την ευκαιρία να τον δω από κοντά και στην προετοιμασία στο Πράβετς, η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε με ενθουσιασμό  την προετοιμασία και τα φιλικά μετά όλως παραδόξως δεν είχε καλή απόδοση στα πρώτα παιχνίδια, αλλά αυτό που είδα εχθές στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως ισορρόπησε λίγο μέσα μου από την άποψη ότι είδα πάρα πολύ καλή την ομάδα, είμαι βέβαιος ότι θα ανακάμψει αυτό που είδα εχθές ήταν η θετική πλευρά του θέματος. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τον Άρη”.

To Top