Σφίγγει ο κλοιός για «καθοδηγητή» και «πυρήνα» – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων μετά τη σύνθεση των ευρημάτων (video)

Συνδυαστική και πολυεπίπεδη είναι η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους που εδώ και εννέα ημέρες εργάζονται πυρετωδώς για την διαλεύκανση της επίθεσης σε βάρος του 31χρονου συναδέλφου τους σε πλήρες εύρος.

Τι σημαίνει αυτό; Όπως εξηγούν στο ethnos.gr αξιωματικοί της Ασφάλειας «καταιγιστικές εξελίξεις θα πρέπει να αναμένουμε λίγο πριν ή λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η σύλληψη του 18χρονου όπως λέγαμε από την πρώτη στιγμή ότι είναι μόνο η αρχή, διότι ναι μεν συνελήφθη ο καθ’ ομολογίαν δράστης, αλλά ποιος του έδωσε την εντολή;».

«Μιλάμε για καθοδηγητές, όχι για έναν»

Επάνω στο τελευταίο ερώτημα η απάντηση, όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, δεν αφορά σε ένα και μόνο πρόσωπο. «Η έρευνά μας δομείται επάνω στη μεθοδολογία που ακολουθεί μία εγκληματική οργάνωση, δηλαδή δίνουμε έμφαση στην ιεραρχία. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι υπάρχει ο άνθρωπος που έχει φωτογραφηθεί ως ο καθοδηγητής. Ο καθοδηγητής ποιου; Του 18χρονου; Και ήταν μόνο ένας; Ή μήπως ήταν περισσότεροι; Και ποιος έδωσε την εντολή στους καθοδηγητές; Ποιος ή ποιοι τους προμήθευσαν με όλα αυτά τα πολεμοφόδια;», υπογραμμίζουν.

Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό στο κάδρο των Αρχών βρίσκεται ένας 26χρονος σεσημασμένος χούλιγκαν, που είναι μάνατζερ τράπερ, και στα χέρια του βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας. Ο ίδιος έχει δώσει δύο καταθέσεις στους αστυνομικούς, παραδεχόμενος -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι ο 18χρονος τον ενημέρωσε ότι τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό. Μία λεπτομέρεια, όμως, που αποκάλυψε τη δεύτερη φορά που πέρασε το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, διότι -όπως είπε- φοβήθηκε. Ο 26χρονος ήταν στο γήπεδο, αλλά δεν παρέμεινε στον χώρο, ενώ όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν δύο ημέρες μετά τα άγρια επεισόδια φορούσε τα ίδια ρούχα και ίχνη πυρίτιδας, βρέθηκαν -με βάση τις ίδιες πηγές- επάνω σε αυτά.

«Θέλουμε δεκάδες συλλήψεις»

Κρίσιμη, πάντως, για την εξέλιξη της έρευνας αποτελεί και η ενημέρωση που λαμβάνουν στην Ασφάλεια Αττικής από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου έχει δοθεί εντολή να γίνει ανάλυση του DNA και των αποτυπωμάτων που έχουν ληφθεί από τους 425 προσαχθέντες με τάχιστους ρυθμούς. Μία διαδικασία που προχωρά και ήδη φέρνει αποτελέσματα, αφού εκτός από το DNA του 16χρονου αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου, που ταυτοποιήθηκε σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους και άλλα στοιχεία.

«Μιλάμε για τουλάχιστον 150 χούλιγκαν που συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού. Άρα θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνον εφόσον τα στοιχεία μας οδηγήσουν σε πάνω από 100 συλλήψεις», επισημαίνουν πηγές της Κατεχάκη.

Ενόχληση για τις διαρροές

Την ίδια ώρα, όμως, την έντονη ενόχλησή τους εκφράζουν στο ethnos.gr κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. για τις διαρροές που παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την υπόθεση.

«Ενώ έχει δοθεί εντολή και όλοι οι αστυνομικοί τηρούν σιγή ιχθύος κάποιοι μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης, δημιουργώντας πρόβλημα στην έρευνα», σχολιάζουν.

«Οι αστυνομικοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν γίνεται να ενημερώνονται τα ΜΜΕ πριν την εισαγγελία για κρίσιμες λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ολόκληρη επιχείρηση με συλλήψεις», προσθέτουν, «φωτογραφίζοντας» την Κατεχάκη για αυτές τις διαρροές.

«Αυτό που κάνουμε θέλει χρόνο, επιμονή και υπομονή. Δεν γίνεται πρόσωπα που είναι στο κάδρο μας να μαθαίνουν για την πορεία των ερευνών από δημοσιεύματα, διότι έτσι μπορούν να αποκρύψουν ή να καταστρέψουν πολύτιμα στοιχεία. Χρειάζεται εγκράτεια από όλους και να αφήσουν επιτέλους την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες», συμπληρώνουν.

Πηγή: ethnos.gr

To Top