ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σφαιρόπουλος: “Μη κοιτάτε το προηγούμενο παιχνίδι, αυτή είναι η εικόνα του Άρη…”

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπογράμμισε πως η σημερινή εικόνα του Άρη είναι η… κανονική και όχι αυτή που έδειξε μια βδομάδα πριν, ενώ στάθηκε και στα τρίποντα της τέταρτης περιόδου και στην άμυνα του Παπανικολάου.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε: “Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τον Άρη στη έδρα του δύο φορές σε μια βδομάδα. Είχαμε πολύ δύσκολη αποστολή, γιατί ξέραμε ότι η εικόνα από το πρώτο παιχνίδι ήταν πλασματική. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι, κερδίσαμε από την άμυνά μας, καταφέραμε να κρατήσουμε τον Άρη στους 49 πόντους. Δεν ήταν καλό το παιχνίδι ποιοτικά και λόγω της κρισιμότητας και λόγω των μαχών. Ο Άρης έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια, πάλεψε, γι’ αυτό και εμείς σκοράραμε πιο λίγο. Είχαμε το καθαρό μυαλό και το κρύο αίμα όταν ο Άρης πέρασε μπροστά να βάλουμε μεγάλα σουτ και βρήκαμε ρυθμό για 2-3 λεπτα, εκεί πήραμε τη διαφορά που μας έδωσε τη νίκη”.

Ρωτήθηκε για τα πέντε σερί τρίποντα – τρία από τον Στρέλνιεκς – στη τέταρτη περίοδο και απάντησε: “Τα τρίποντα ήταν καθροσιτικά, αλλά η συνολική προσπάθεια της ομάδας είναι που έκανε τη διαφορά. Έχουμε έναν Παπανικολαόυ που έβαλε έναν πόντο και ήταν για μένα από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν. Η ομάδα είναι αυτή που κέρδισε. Δεν θέλω να βλέπουμε μόνο αυτόν που βάζει. Ο Παπανικολάου έκανε τρομερή προσπάθεια αμυντικά, ο Μιλουτίνοφ, ο Πρίντεζης, όλοι. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, το περιμέναμε αυτό. Ο Άρης είναι καλή ομάδα, με έμπειρο προπονητή, έχει δυνατότητες. Μη κοιτάτε το προηγούμενο παιχνίδι, αυτή είναι η εικόνα του Άρη…”.

Ρωτήθηκε για το αν η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη βοηθήσει στο να προκύψουν ακόμα περισσότερες λύσεις επιθετικά και απάντησε: “Ακόμα ψαχνόμαστε, είμαστε καινούρια ομάδα, με πέντε καινούριους ξένους παίκτες. Δεν μπορούμε να παίζουμε πάντα καλά, πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε δύσκολα παιχνίδια όπως αυτό. Θέλουμε δουλειά, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Όσο περνάει ο καιρός και προπονούμαστε όλοι μαζί, θα είμαστε καλύτερα…”.

To Top