Σφαιρόπουλος: “Περιμένουμε γεμάτο γήπεδο, το θέλουμε και οι δύο ομάδε πολύ”

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τον ημιτελικό κυπέλλου με τον Άρη, τονίζοντας πως όσο το θέλουν οι κίτρινοι, το θέλει και ο Πανιώνιος και επεσήμανε ότι θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό του πρωταθλήματος.

Για το αν είναι επιτυχημένη η χρονιά για τον Πανιώνιο: «Μπορώ να πω πως η σεζόν ήταν επιτυχημένη μέχρι το καλοκαίρι του 2013 καθώς τερματίσαμε τρίτοι στο τέλος του πρωταθλήματος. Είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε για τη νέα σεζόν αν είναι επιτυχημένη. Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε βρει έναν καλό ρυθμό, είμαστε μέσα στους τρεις στόχους μας και ότι παρά το γεγονός ότι άλλαξε σχεδόν όλη η ομάδα διατηρούμε την ίδια φιλοσοφία με πέρυσι καθώς ξεκινάμε από την άμυνα. Η αγωνιστική φιλοσοφία παραμένει η ίδια ξεκινώντας από τον αμυντικό τομέα. Με τους αγώνες ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα αλλά θα περιμένουμε το 2014 για να μιλήσουμε αν πετύχαμε ή όχι».

Για το EUROCUP: «Το πρόσημο είναι θετικό έως τώρα. Όπως είπα, η ομάδα ευτυχώς ή δυστυχώς άλλαξε πολύ το καλοκαίρι, έμειναν λίγοι παίκτες από την επιτυχημένη χρονιά, ήρθαν αρκετά νέα παιδιά και χρειαζόταν χρόνος για να αποκτηθεί η ομοιογένεια. Ένας μεσοπρόθεσμος στόχος ήταν να προκριθούμε στην συνέχεια του EUROCUP και το πετύχαμε. Έχομε βεβαίως έναν ακόμα αγώνα στην Φινλανδία όπου και θα διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε για όσο το δυνατόν καλύτερο επίλογο και τελική θέση».

Για τον ημιτελικό κόντρα στον Άρη: «Και οι δύο ομάδες το θέλουμε πολύ, περιμένουμε γεμάτο γήπεδο, θα ετοιμάσουμε την ομάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδίσουμε στην Θεσσαλονίκη. Θα είναι μία εντελώς διαφορετική αναμέτρηση σε σχέση με το πρωτάθλημα. Αυτό το παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε εντελώς διαφορετικά».

Για την διαχείριση του ρόστερ: «Μία καινούργια ομάδα θέλει αγώνες για να βρει τον ρυθμό της οπότε τα παιχνίδια μάς έχουν κάνει καλό. Εμείς κάνουμε αρκετά καλή διαχείριση του χρόνου συμμετοχής των παικτών, προσπαθούμε να εναλλάσσουμε τους παίκτες μέσα στον αγώνα καθώς η ομάδα διαθέτει πολλές επιλογές. Πιστεύω ότι συνολικά γίνεται εξαιρετική προσπάθεια άσχετα με τον χρόνο συμμετοχής. Όλοι βοηθούν».

Για τους Καββαδά και Σκορδίλη: «Ο Καββαδάς ήταν ένα παιδί που ήταν πολλά χρόνια στον Πανιώνιο, τον πιστεύαμε, ξεκίνησε καλά την σεζόν, είχε έναν τραυματισμό που τον κράτησε 10-15 ημέρες εκτός. Έχασε κάπου τον ρυθμό του, επανήρθε και πίεσε τον εαυτό του για να βοηθήσει αλλά μόλις ήταν έτοιμος, έγινε η μεταγραφή. Τον Σκορδίλη τον πιστεύουμε πολύ, έχει τα σωματικά προσόντα, ήδη μας βοηθάει. Στην αρχή δεν είχε τον ρυθμό, αλλά όσο περνούν οι αγώνες δείχνει πόσο θα μας βοηθήσει. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Για το πρωτάθλημα της basket league ΟΠΑΠ: «Ξεχωρίζουν οι δύο, όλοι οι άλλοι στην καλή τους ημέρα μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε. Είναι ανταγωνιστικό και αμφίρροπό πρωτάθλημα κάτι που θέλουμε όλοι. Βλέπουμε ομάδες που χάνουν στην έδρα τους, νικούν εκτός έδρας. Είναι πολύ ενδιαφέρον διότι ο κόσμος βλέπει ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα καθώς δεν ξέρει ποιος θα νικήσει, ποιο είναι το φαβορί και ποιο το αουτσάιντερ».

Για το συνεχές πρόγραμμα: «Είναι ευχάριστο ότι θα κάνουμε γιορτές στο γήπεδο. Εμείς που ασχολούμαστε με το άθλημα θέλουμε να δουλεύουμε, οπότε μας βοηθάει διότι εκτός από προπονήσεις θα έχουμε αγώνες. Αυτό κάνει πιο εύκολες κι ενδιαφέρουσες για τους παίκτες τις προπονήσεις».

Για τον ημιτελικό Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού: «Και οι δύο ομάδες είναι ικανές να νικήσουν. Όπως και αν είναι είτε προέρχονται από καλό σερί είτε όχι. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ μεγάλη φόρμα, ο Παναθηναϊκός με την νίκη στο Κουμπάν επανήλθε σε τοπ κατάσταση κι έδειξε την δυναμική του. Όταν υπάρχει τόσο μεγάλη κρισιμότητα για την νίκη διότι εδώ μιλάμε για νοκ άουτ ημιτελικό, πιθανώς να μην είναι εφικτό να απολαύσουμε ποιοτικό παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να παρακολουθήσουμε παιχνίδι στρατηγικής, τακτικής, παιχνίδι που να αρέσει στον κόσμο διότι δεν θα ξέρουμε τον τελικό νικητή. Μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι με υψηλό σκορ. Το θέμα είναι να είναι αμφίρροπο για να κρατήσει το ενδιαφέρον ως το τέλος».

 

To Top