Σφιόντεκ – Ριμπάκινα 0-2: Η Ουκρανή πέταξε εκτός Australian Open τη Νο1 του κόσμου

Η πρωταθλήτρια του Wimbledon, Έλενα Ριμπάκινα έκανε τη μεγάλη έκπληξη αφήνοντας εκτός συνέχειας την Νο1 του κόσμου, Ίγκα Σβιόντεκ επικρατώντας με 6-4, 6-4 μετά από 90 λεπτά παιχνίδι παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Australian Open για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η Ουκρανή και Νο25 του κόσμου, αφού απέκλεισε τη φιναλίστ του περσινού Australian Open, Ντανιέλ Κόλινς, άφησε εκτός και το μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης, παίζοντας το γνωστό επιθετικό της τένις απέναντι στην μπερδεμένη Σφιόντεκ, η οποία φάνηκε να μην είναι στο παιχνίδι από την αρχή κιόλας της αναμέτρησης.

Η Πολωνή με το “καλημέρα” δέχθηκε παρατήρηση για υπέρβαση του χρόνου της προθέρμανσης, γεγονός που μάλλον επηρέασε στην Πολωνή η οποία αμέσως μετά δέχθηκε break. Η Ριμπάκινα με το εξαιρετικό service της (80% κερδισμένοι πόντοι στο 1ο) το εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το 2-0.

Η Σβιόντεκ πήρε πίσω το χαμένο service στο 4ο game, ισοφαρίζοντας σε 2-2, ωστόσο η Ριμπάκινα με νέο break έκανε το 4-3 για να κλείσει το 1ο set λίγο αργότερα παίρνοντας προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Στο 2ο σκέλος η Σβιόντεκ ξεκίνησε καλύτερα κατακτώντας τα πρώτα δύο games (2-0), με τη Ριμπάκινα όμως να παίρνει άμεσα πίσω το break κάνοντας το 3-3. Το καθοριστικό break για την Ουκρανή ήρθε στο πλέον κατάλληλο σημείο (5-4) με τη Ριμπάκινα να σφραγίζει τη μεγάλη πρόκριση μ’ ένα επιβλητικό love-game.

Στα προημιτελικά η Ριμπάκινα θα αντιμετωπίσει τη Λετονή, Γέλενα Οσταπένκο η οποία απέκλεισε τη Κόκο Γκοφ με 7-5, 6-3.

To Top