“Σφύριξα κι… έχασες” (2-3) δια χειρός Σιδηρόπουλου (video)

Ο Άρης ήθελε να γευθεί τη χαρά της πρώτης νίκης, αλλά δεν κατάφερε, μια και εκτός από τα δικά του λάθη είδε να υψώνεται εμπόδιο η διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Οι κίτρινοι γνώρισαν την εντός έδρας ήττα με σκορ 2-3 μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης, στην πρώτη παρουσία του Μίχαλ Πρόμπιερζ στον πάγκο της ομάδας και έμειναν στους τέσσερις βαθμούς…

Πατήστε εδώ και δείτε τη live κάλυψη του αγώνα από το PRESSARIS, καθώς και αποκλειστικά βίντεο

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ κατέβασε στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης μια ενδεκάδα έκπληξη με τρεις ποδοσφαιριστές να κάνουν το ντεμπούτο τους: Γιακούποβιτς, Βράνιες, Γιαννιώτα και πολλές αλλαγές.

Με αυτά τα δεδομένα την άμυνα του Άρη συγκροτούσαν οι Καζναφέρης (δεξιά), Μίσελ (αριστερά), Σανκαρέ, Ντίκο κεντρικό δίδυμο. Στα αμυντικά χαφ οι Φατί Βράνιες, στη δεξιά πτέρυγα ο Γιαννιώτας, αριστερα ο Ουμπίντες, προωθημένος ο Σολτάνι και μερικά μέτρα πιο πίσω του ο Καστίγιο.

Την ορμή και τον ενθουσιασμό του Άρη στο ξεκίνημα «πάγωσε» το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού στο 7′ με τον Τζεμπούρ. Από ανύπαρκτο κόρνερ ο Αλγερινός εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας του Άρη και έγραψε το 0-1. Το ψυχολογικό πλεονέκτημα εξανεμίστηκε πολύ νωρίς…

Ο Άρης προσπάθησε να συνέλθει από την ψυχρολουσία, όμως όσες φορές το επιχείρησε απέναντι στην πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος, τον σταμάτησαν τα σφυρίγματα του Σιδηρόπουλου, ο οποίος έδειξε… υπερβάλλοντα ζήλο για να προστατεύσει τους φιλοξενούμενους.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημίωρου, ο Άρης δέχθηκε το δεύτερο πλήγμα. Δεύτερο τραγικό λάθος της άμυνας, με την μεγαλύτερη ευθύνη να πέφτει στον Γιακούποβιτς, λάθος που επέτρεψε στον Μοντέστο να κάνει το 0-2… Ο Άρης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Πρόμπιερζ επιχείρησε με την είσοδο του Τόχα αντί του Βράνιες (ήταν φανερό ότι ήταν εκτός κλίματος και με λίγες δυνάμεις) να ενισχύσει το κέντρο και στη συνέχεια με την είσοδο του Γιάκομπ να «γεμίσει» την επίθεση.

Παρόλα αυτά, ο Άρης έμοιαζε «κομμένος» στα δυο και στο 69΄ στάθηκε τυχερός ότι σε μοναδική ευκαιρία ο Μόνχε σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι σε φάση «μισό γκολ».

Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο 76′ όταν ο Τόχα μετά από μια φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή έγραψε το 1-2. Ο Άρης ανέβασε στροφές, πίεσε για την ισοφάριση, αλλά μέχρι εκεί…

Ο Σιδηρόπουλος σαν από μηχανής θεός έδωσε φάουλ που δεν ήταν και ο Μακούν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-3) εκμεταλλευόμενος την άμυνα του Άρη που… έμπαζε.

Οι κίτρινοι αποδείχθηκαν εφτάψυχοι. Με μια εκπληκτική κεφαλιά του Φατί, μετά από εξαιρετικό σερβίρισμα του Μίσελ έκαναν το 2-3 στο 85′. Όπως… εφτάψυχος αποδείχθηκε και ο δωδεκανήσιος διαιτητής διακόπτοντας το παιχνίδι είτε με ανάποδα σφυρίγματα, είτε απειλώντας να διακόψει, την ώρα που το γήπεδο «έβραζε» από τα σφυρίγματά του.

Ο Άρης ρίσκαρε, ίσως υπερβολικά, με τις αλλαγές του Πρόμπιερζ, έκανε πολλά αμυντικά λάθη, τα πλήρωσε, αλλά άξιζε την ισοπαλία, αν δεν έβαζε το χεράκι του ο διαιτητής.

Κορυφαίοι του Άρη Φατί, Ούμπιντες, έδωσε πνοή όσο έπαιξε ο Ακόστα. Ποιοτική ομάδα ο Ολυμπιακός με σπουδαίους παίκτες, δεν αξίζει να τον… αβαντάρουν τόσο πολύ οι διαιτητές.

Για τον διαιτητή Σιδηρόπουλο και τους συνεργάτες του, τα είπαμε. Έέφεραν σε πέρας το… έργο τους (βοηθώντας τον Ολυμπιακό φιλότιμα) και εκνευρίζοντας παράλληλα την κερκίδα.

ΑΡΗΣ: Γιακούποβιτς, Μίσελ, Ντίκο, Σανκαρέ, Καζναφέρης, Βράνιες (46′ Τόχα), Φατί, Γιαννιώτας (74′ Ακόστα), Ουμπίντες, Καστίγιο, Σολτάνι (65′ Γιάκομπ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μοντέστο, Ορμπάιθ, Μόνχε (79′ Μαρκάνο), Ιμπαγάσα (62΄ Μακούν), Μιραλάς (90′ Φέισα), Τζεμπούρ.

Δείτε το βίντεο με τα στιγμιότυπα του αγώνα:
{youtube}Pt9EVRImR_Y|640|360|1{/youtube}

To Top