ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σχίζας: “Ματς… πλέι οφ με Λάρισα”

Για μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση με τη Λάρισα μίλησε ο Σταύρος Σχίζας.

Πιο αναλυτικά… “Όλοι ξέρουμε τη σημασία του παιχνιδιού με τη Λάρισα. Είναι ένας αγώνας τον οποίο αν κερδίσουμε, έχουμε πολλές πιθανότητες να βρούμε στα πλέι οφ μία ομάδα την οποία μπορούμε να κοντράρουμε και να νικήσουμε, αν είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί.

Όλοι ξέρουμε ότι αν τερματίσουμε 7οι ή 8οι, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας. Στην ουσία, για μας τα πλέι οφ ξεκινούν από τώρα. Θεωρώ ότι ο αγώνας με τη Λάρισα είναι ματς πλέι οφ. Αν το κερδίσουμε, πιθανότατα θα είμαστε εκεί που θέλουμε.

Σίγουρα η Λάρισα είναι πολύ βελτιωμένη. Έχει βρει ρυθμό και οι παίκτες τους ρόλους τους. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει όπως κάνει πάντα. Είναι ο έκτος παίκτης μας.

Εμείς προερχόμαστε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, με Περιστέρι και ΠΑΟΚ, όμως όπως έχω πει κι άλλες φορές, δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Είμαστε μια ομάδα η οποία όσο είναι προσηλωμένη και συγκεντρωμένη, φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.

Γι’ αυτό δε δίνουμε περισσότερη σημασία απ’ όσο πρέπει σ’ αυτές τις δύο νίκες, τις κρατούμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας όσον αφορά στον ρυθμό και την αυτοπεποίθηση, αλλά ως εκεί. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα εμφανιστούμε στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Αναφορικά με τα στοιχεία που θα κρίνουν τον αγώνα, η Λάρισα είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά το τρανζίσιον παιχνίδι, από το οποίο παίρνει πολλούς πόντους.

Πρέπει να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους και να περιορίσουμε τα επιθετικά ριμπάουντ τους. Είναι μια ψηλή ομάδα και πολύ καλή στο συγκεκριμένο κομμάτι. Αν πετύχουμε αυτά τα δύο, αυξάνουμε τις πιθανότητές μας για τη νίκη”.

To Top