ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχοινάς: “Κομμάτι της ζωής και της πορείας μου ο Άρης! Εγώ είμαι… Ματέο Γκαρσία!”

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς μίλησε από τις Βρυξέλλες για την αγάπη του για τον Άρη, που αποτελεί “ρίζα” και “αναφορά” του για την πορεία που έχει ως σήμερα!

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μίλησε στην κάμερα της Nova τονίζοντας αρχικά: “Όλοι στη γειτονιά ήμασταν Άρης! Στα εφηβικά μου χρόνια υπήρξα αθλητής στα τμήματα υποδομής στο μπάσκετ. Για μένα ο Άρης ποτέ δεν ήτα μια υπόθεση οπαδική, ήταν κομμάτι της ζωής μου, της πορείας μου, μια αναφορά κοινωνικοπολιτιστική και χαίρομαι που την κουβαλάω αυτή την αναφορά μέχρι σήμερα και χαίρομαι που έχουν και τα παιδιά μου αυτή την αναφορά”.

Για την αλλαγή προπονητή σχολίασε: “Συνολικά για τον Άρη βλέπω ότι δεν ενθουσιάζει μόνο εμάς τους δεδηλωμένους φιλάθλους του, αλλά σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μια πολύ θετική άποψη για την πορεία του. Δεν πρέπει το πρωτάθλημα να κρίνεται από τον Ιανουάριο, η φετινή χρονιά είναι ρευστή και η πορεία του Άρη είναι χαρακτηριστικό αυτής… Ήμουν οχτώ χρονών όταν πήραμε έναν τίτλο, τώρα είμαι 58 ετών και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να χαρούμε έναν τίτλο ξανά”.

Για το ότι όλοι αναγνωρίζουν την ποιότητα του φετινού Άρη υπογράμμισε πως “δεν έχω πολύ χρόνο να βλέπω τι γράφεται, αλλά καμαρώνω και χαίρομαι να διαβάζω τόσο καλά λόγια για τον Άρη από αναλυτές που δεν είναι του Άρη. Είναι ομάδα με καλό ρόστερ, ομάδα με τεχνική, μαζεμένη αλλά αποτελεσματική, με προπονητή που έχει παίξει στο σύλλογο. Πολλές φορές στο παρελθόν έχει παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Ο φετινός Άρης έχει μάθει να συνδυάζει το θέαμα με την αποτελεσματικότητα”.

Ρωτήθηκε για τον αγαπημένο του παίκτη και απάντησε: “Όταν πήγαινα σαν παιδάκι στο γήπεδο, ο Αλεξιάδης ήταν το μεγάλο αστέρι, το θρυλικό σέντερ φορ του Άρη. Ο παίκτης που πιο πολύ θαύμαζα στη γενιά μου ήταν ο Κούης. Από αυτή την ομάδα εγώ είμαι… Ματέο Γκαρσία. Μου άρεσε στο πρώτο πέρασμά του, είμαι χαρούμενος που τον έχουμε ξανά”.

Για το αποτέλεσμα που προβλέπει, είπε: “Η κιτρινόμαυρη καρδιά μια βραδιά σαν αυτή λέει ένα ακόμα 1-0 σήμερα. Η πρόβλεψη και για ένα Χ δεν θα ηταν καταστροφή για τον Άρη”.

To Top