Σχολείο στις ΗΠΑ απαγορεύει στα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο: Παρατηρήθηκε αύξηση στην ενδοσχολική βία

Ένα λύκειο του Λονγκ Άιλαντ πήρε αποφασιστική θέση ενάντια στο καψόνι, ακυρώνοντας για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, λόγω των «συστηματικών και συνεχιζόμενων» περιστατικών βίας.

Ο επιθεωρητής της σχολικής περιφέρειας του Sayville, Marc Ferris, μετέφερε την απόφαση στους γονείς μέσω επιστολής, όπως αναφέρει το Newsday. Η επιστολή αποκάλυπτε ότι νεότεροι παίκτες της ομάδας ποδοσφαίρου του λυκείου του Sayville είχαν υποστεί κακοποίηση κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από εσωτερική έρευνα που αποκάλυψε δραστηριότητες που διενεργούνταν από μέλη της ομάδας ποδοσφαίρου Varsity Soccer εκτός σχολείου. Οι δραστηριότητες αυτές φέρεται να περιλάμβαναν βία και εξευτελισμό. Παρά τη σοβαρότητα αυτών των ενεργειών, τα θύματα φέρονται να ήταν απρόθυμα να καταγγείλουν την κακοποίηση στους καθηγητές τους.

Η επιστολή του επιθεωρητή αποκάλυψε επίσης ότι η συμπεριφορά αυτή δεν περιοριζόταν στην τρέχουσα σεζόν, αλλά είχε συνεχιστεί τα προηγούμενα χρόνια, ενσωματώνοντας πράξεις ρατσισμού και αντισημιτισμού εναντίον ορισμένων μελών της ομάδας. Η σχολική περιφέρεια κατήγγειλε σθεναρά αυτή την κουλτούρα της ομάδας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ή αποδεκτή.

Αναγνωρίζοντας ότι τα περιστατικά αυτά συνέβησαν εκτός σχολικού χώρου, ο Ferris υπογράμμισε την ευθύνη της σχολικής περιφέρειας να θέσει τους εμπλεκόμενους προ των ευθυνών τους. Η ακύρωση του ποδοσφαίρου έχει ως στόχο να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα ότι το καψόνι, οι διακρίσεις, ο εκφοβισμός, ο ρατσισμός ή ο αντισημιτισμός σε οποιαδήποτε μορφή είναι εντελώς απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα.

To Top