ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σωκράτης Διούδης: Η ήρεμη δύναμη αποκαλύπτεται στο PRESSARIS και μιλάει για όλους και για όλα! (photos + video)

Ξεκουράστηκε ελάχιστα, αλλά έχει ενέργεια. Στενοχωρήθηκε που δεν έπαιξε στο Μουντιάλ, αλλά δεν το βάζει κάτω. Θέλει να μείνει στον Άρη, αλλά θα συζητήσει με τη διοίκηση μετά την προετοιμασία στο Πράβετς. Υπόσχεση από τον Σωκράτη Διούδη; Ότι ο Άρης δεν θα περάσει τα περσινά. Αυτά και άλλα πολλά δήλωσε ο βασικός πορτιέρο του Άρη στο PRESSARIS!

Σωκράτη είσαι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που δεν έχει πάρει τη σχετική άδεια κι έρχεσαι σχεδόν χωρίς ξεκούραση στο Πράβετς. Πως νιώθεις; Έχεις κι άλλη ενέργεια;

Είναι αλήθεια πως ήρθα λίγο πιο καταπονημένος από τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά δεν λέει κάτι αυτό. Ήρθα εδώ για να δουλέψω, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Νομίζω πάντως ότι βοηθάει το μέρος να δεθούμε και σαν ομάδα, αλλά κι όλα τα παιδιά μεταξύ μας. Για να είμαι εδώ,νομίζω πως έχω κι άλλη ενέργεια.

Με τον κόουτς είχες μια πρώτη επαφή πριν έρθεις εδώ και ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

Είχαμε μια επαφή μόλις ήρθε στην ομάδα. Εντυπώσεις δεν μπορώ να έχω ακόμα, επειδή δεν έχω δουλέψει με όλη την ομάδα και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω γι’ αυτό, όμως εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Ποια είναι η άποψή σου για το έτερον σου ήμισυ στα γκολπόστ φέτος, που όπως φαίνεται θα είναι ο Ντιν Μπουζάνης;

Σίγουρα είναι θετικό ότι είμαστε κοντά στην ηλικία και με τον Ντιν και με τα υπόλοιπα παιδιά κι έτσι θα υπάρχει καλύτερη συνεργασία. Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλοί τερματοφύλακες και εξελίξιμοι και νομίζω ότι θα έχουμε μια άψογη συνεργασία.

Το ότι στο πρόσφατο Μουντιάλ Κ20,ήταν βασικός ο Καπίνο κι εσύ αναπληρωματικός σε δυσαρέστησε;

Ένας ποδοσφαιριστής πάντα θέλει να παίζει και παντού. Αν πετυχαίναμε τους στόχους μας, σαν ομάδα, διότι κι εγώ είμαι πρώτιστα μέλος της ομάδας, θα ήμουν ευχαριστημένος. Σίγουρα ξαφνιάστηκα που δεν έπαιζα βασικός, διότι περίμενα να είμαι, αλλά σέβομαι την απόφαση του προπονητή μου.

Πέρυσι δεν είχες τίποτα να χάσεις. Μπήκες έπαιξες και πέτυχες. Φέτος θα είσαι ο βασικός τερματοφύλακας κατά πάσα πιθανότητα και είναι πλέον πιθανό ο κόσμος να περιμένει περισσότερα του χρόνου από εσένα. Σε αγχώνει αυτό;

Άγχος όχι. Από τη μία είμαι ενθουσιασμένος και περιμένω πως και πως την αρχή του πρωταθλήματος και είναι μεγαλύτερη η ευθύνη. Αυτό το ξέρω και δουλεύω γι’ αυτό. Είναι απόλυτα λογικό να αυξάνονται οι απαιτήσεις και ο κόσμος να περιμένει περισσότερα από μένα. Νομίζω ότι το άγχος έφυγε πέρυσι και ούτως ή άλλως εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που αγχώνονται εύκολα.

Άρα επιβεβαιώνεις ότι είσαι η ήρεμη δύναμη που όλοι τονίζουν;

Ναι είναι αλήθεια πως σαν άνθρωπος δεν αγχώνομαι και πολύ. Προσπαθώ να είμαι ήρεμος, άλλωστε το απαιτεί κι αυτό η θέση μου και με βοηθάει αυτό.

Είναι η τελευταία χρονιά του συμβολαίου σου. Έχεις κάνει κάποια συζήτηση με τη διοίκηση και ποια είναι η δική σου πρόθεση;

Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και πριν το Μουντιάλ και μετά. Έχουμε πολύ καλή διάθεση και οι δυο, όμως την προκειμένη στιγμή σκέφτομαι μόνο τις προπονήσεις. Νομίζω πως όταν γυρίσουμε θα έχουμε νέα και θα μιλήσουμε ακόμα πιο σοβαρά.

Ο χρόνια συμπαίκτης και φίλος σου Γιαννιώτας αποχώρησε για λίγα χρήματα, διότι η ρήτρα ήταν μικρή. Αν συμβεί κάτι ανάλογο με σένα κι αποχωρήσεις, θα ήθελες αυτό να γίνει για να αποκομίσει η ομάδα μεγαλύτερα οφέλη;

Καταρχήν δεν μπορώ να κρίνω την απόφαση του Γιάννη. Το ήθελε και το έκανε. Αν κάποια στιγμή φύγω από την ομάδα προφανώς και θέλω όλοι να ωφεληθούν στο μέγιστο βαθμό. Στο θέμα της ρήτρας, άλλοι βάλανε τις συγκεκριμένες ρήτρες και μάλλον θα έπρεπε να το κοιτάξουν καλύτερα αυτό.

Όσα περάσατε πέρυσι σαν έκαναν πιο ώριμους, ώστε να μην φτάσετε ξανά στο ίδιο σημείο;

Η περυσινή εμπειρία ήταν πολύ δύσκολη, αλλά μας έχει ωριμάσει ακόμη περισσότερο. Βρεθήκαμε στο χείλος του υποβιβασμού και για να σηκώσουμε πέρυσι το βάρος θα το κάνουμε και φέτος. Απλά φέτος δεν θα είναι αυτή η κατάσταση.

Διακρίνεις σε σχέση με πέρυσι και φέτος κάποια διαφορά;

Νομίζω ότι φέτος θα είμαστε δεμένοι περισσότερο κι αυτό που βλέπω από τις ώρες που είμαι εδώ είναι ότι τα παιδιά είναι δεμένα λες και γνωρίζονται χρόνια. Πέρυσι ήμασταν πιο χαλαροί λόγω του ονόματος του Άρη, όπου δεν περιμένεις να φτάσεις στο σημείο να παλεύεις για τη σωτηρία. Να μη γελιόμαστε, τα πράγματα είναι δύσκολα και φέτος και επιβάλλεται να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να έχουμε μια καλή πορεία χωρίς να κινδυνέψουμε καθόλου εννοείται και ότι καλύτερο βγει στην πορεία.

Ο Θόδωρος Κάντας είναι αλήθεια πως είναι ο άλλος σου εαυτός;

Το λες κι έτσι! Έχουμε περάσει ατελείωτες ώρες μαζί. Με βοήθησε πάρα πολύ πέρυσι και φέτος αν και θα μπορούσε να φύγει για διακοπές, έμεινε εδώ για να με βοηθήσει για το Μουντιάλ. Ο Θόδωρος είναι ένας άνθρωπος που δίνει τα πάντα κι ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και αγαπάει αυτό που κάνει δίνοντας πάντα το 100%.

Αντέχει η ομάδα να περάσει για δεύτερη χρονιά τα ίδια;

Πολύ δύσκολα θα το αντέξει. Ούτε εμείς, ούτε ο κόσμος, ούτε κανένας. Δεν μας αρμόζει και είναι ντροπή. Θα το καταλάβουν όλοι και ο Άρης φέτος θα είναι πιο δυνατός.

Πως σου φαίνεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός κι αν πιστεύεις πως είναι καλύτερος από πέρυσι;

Δεν μπορώ να κρίνω εγώ, διότι αυτό είναι δουλειά του προπονητή και της διοίκηση. Εγώ σαν παίκτης της ομάδας αυτό που θέλω είναι συμπαίκτες που τα δίνουν όλα για το καλό της ομάδας, ώστε όλοι να νιώθουμε φέτος καλύτερα και πιο άνετα.

To Top