ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σωστή διαχείριση, δίκαιη πρόκριση και τώρα όλη η ενέργεια ενόψει Ντιναμό!

Ο ΑΡΗΣ προκρίθηκε 100% δίκαια στην επόμενη φάση της Ευρώπης, δείχνοντας βελτίωση εν μέσω καλοκαιριού. Μία συμπαθητική εμφάνιση με αρχή, μέση και τέλος. Από τη στιγμή που η νίκη ήταν απαραίτητη για την πρόκριση, η προσέγγιση του αγώνα ήταν φυσιολογική.

Κανένα ρίσκο στην επίθεση, κανένα κενό την άμυνα. Όσο κι αν θεωρούμε την Αραράτ μία ομάδα χαμηλής δυναμικότητας, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της μίας φάσης. Κι αυτό είναι αποτρεπτικό στο να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί ο ΑΡΗΣ και η κάθε ομάδα να επιτεθεί χωρίς να σκέφτεται πως θα αμυνθεί.

Άριστα δέκα στη διαχείριση του παιχνιδιού από τον πάγκο ακριβώς γιατί για να θες να προκριθείς, είναι βασικό να μην απειληθείς. Ο ΑΡΗΣ το κατάφερε αυτό και επέβαλλε το ρυθμό του σε όλο το παιχνίδι. Χωρίς να εκβιάσει καταστάσεις, έπαιξε για την δικιά του φάση που θα του έδινε το προβάδισμα. Έγινε κάπου στο 80ο λεπτό και ήταν αρκετό να δώσει την πρόκριση χωρίς καρδιοχτύπια.

Η επιθετική λειτουργία του είναι σε μέτρια επίπεδο παρόλα αυτά. Μπορεί ο Μορόν να είναι κινητικός και να ζητάει πάντα μπάλα, προσπαθώντας να ανοίξει χώρους, δεν είναι αρκετός όταν το κάνει μόνος του. Είναι δεδομένο ότι χρειάζονται τουλάχιστον δύο παίκτες μέσα στην περιοχή για να μπορεί να υπάρχει απειλή. Ο Ρούπ είναι ο παίκτης που πλαισιώνει τον επιθετικό , ως επιπλέον παίκτης    , αλλά η επιθετική οξυδέρκεια είναι ζητούμενο. Έχει την κίνηση, έχει τον τρόπο αλλά η εκτελεστική δεινότητα είναι ταλέντο. Σίγουρα βοηθάει η συμμετοχή του στην επιθετική λειτουργία του ΑΡΗ , δίνει επιλογές. Αν όμως η μπάλα δεν μπαίνει στο πλεκτό, δεν υπάρχει σκορ.

Δεν ένιωσα κάποιο ιδιαίτερο άγχος σχετικά με την έκβαση του αγώνα. Αργά ή γρήγορα ο ΑΡΗΣ θα έβαζε το γκολ πρόκρισης. Ήρθε χρονικά αργά, αλλά ποιος είναι αυτός που μπορεί να καθορίσει το χρόνο; Ωραία σέντρα, δυναμικό ξεπέταγμα του Φαμπιάνο , ένα μηδέν και λήξη του αγώνα. Ούτε κάτι εξεζητημένο, ούτε καμιά ηρωική προσπάθεια. Ποδοσφαιρική λογική και νίκη για να μην υπάρχει αμφισβήτηση.

Ο ΑΡΗΣ κέρδισε γιατί ήταν κατά κράτος καλύτερος. Δεν μπορεί μία ομάδα που παίζει συνεχώς άμυνα , να μην βρεθεί στη δύσκολη θέση να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα της εστίας της. Χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο, η Αραράτ, έκανε ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, ποντάροντας προφανώς στη τύχη της. Όταν στον προηγούμενο γύρο, πήρε την πρόκριση με σκορ 4-4, λογικά θα πίστευε ότι έχει ένα γκολ στον αγώνα. Δεν ήταν του επιπέδου τους το ματς. Ο ΑΡΗΣ ήταν πολύ ανώτερος της και σίγουρα πιο βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Άρα οι πιθανότητες της για πρόκριση ήταν μειωμένες κατά πολύ. Έμενε ο ΑΡΗΣ να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του. Το έκανε και πέρασε στον επόμενο γύρο.

Ο επόμενος γύρος έχει αντίπαλο μια πολύ μεγάλη και δύσκολη φανέλα. Η Δυναμό Κιέβου είναι μια πολύπειρη ομάδα, με παραστάσεις ψηλού επιπέδου. Η σημερινή της κατάσταση, σίγουρα δεν αντικατοπρίζει το ένδοξο παρελθόν της , αλλά αυτό δεν παύει να υφίσταται. Είναι μια καλή ευκαιρία ο δικός μας ΑΡΗΣ να κοντραριστεί με μια ομάδα που έχει βαριά ιστορία. Σίγουρα το πρώτο παιχνίδι είναι κομβικό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και αποφυγή λαθών. Ο ΑΡΗΣ έχει θέμα με την δυστοκία στην επίθεση και η μη χρησιμοποίηση του Γκρέι δείχνει ότι ο παίκτης δεν είναι κομμάτι αυτής της ομάδας. Η Δυναμό θα μπει στο γήπεδο για να διεκδικήσει το μερίδιο της πρόκρισής της. Από την άλλη ο ΑΡΗΣ έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να καταφέρει την υπέρβαση του για να συνεχίσει παρακάτω. Είναι θετικό ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές παικτών για  συστήματα και τακτικές που μπορούν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένο σκοπό.

Το scouting  της Δυναμό είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να δει πως μπορεί να στηθεί με αξιώσεις απέναντί της. Από κει και πέρα κάθε στιγμή του αγώνα θα είναι μια εμπειρία που θα τονώνει την ψυχολογία της ομάδας. Ο ΑΡΗΣ μπορεί να παίξει απέναντι σε όλους, αρκεί να ξέρει τον τρόπο. Θέλει δουλειά , βελτίωση μα πάνω απ’ όλα ποδοσφαιρικό θράσος και σθένος για να αντιμετωπίσει την αντίπαλο.

Προσοχή λοιπόν στο επόμενο ματς γιατί η ευκαιρία που παρουσιάζεται στον ΑΡΗ είναι από τις λίγες που θα βρει για να αποδείξει ότι βαδίζει στον σωστό δρόμο.

Μπράβο ΑΡΗ, πάμε στο επόμενο. Ο κόσμος είναι δίπλα σου.

To Top