Σόντερς: «Ήμουν 15 λεπτά μακριά από την αυτοκτονία»

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η Ρέιβεν Σόντερς από τις ΗΠΑ, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη σφαιροβολία, λέγοντας πως κατάφερε να ξεπεράσει την κατάθλιψη.

Η απόλυτη πρωταγωνίστρια, παρότι δεν κέρδισε στον τελικό της σφαιροβολίας στους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο, ήταν η Ρέιβεν Σόντερς.

Η Αμερικανίδα σφαιροβόλος κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο τα ξημερώματα, όμως οι δηλώσεις που έκανε συγκλονίζουν.

Η 25χρονη αθλήτρια αποκαλύπτει τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη, αφού ορισμένοι δεν μπορούσαν να αποδεχθούν πως είναι αφροαμερικανή, έχει διαφορετικές προτιμήσεις και όλο αυτό επηρέαζε το μυαλό της που έκανε μαύρες σκέψεις.

«Ήμουνα νέα, μαύρη και ομοφυλόφιλη. Υπάρχουν πολλά στίγματα γύρω από αυτό και σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να βρω διέξοδο. Ο στίβος μου αποσπούσε την προσοχή, αλλά τα προβλήματα εξακολουθούσαν. Μια μέρα ενώ οδηγούσα; πέρασε από το μυαλό μου. Νομίζω ότι ήμουν 15 λεπτά μακριά από την αυτοκτονία», ανέφερε αρχικά η Ρέιβεν Σόντερς στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε.

«Για μένα, έχοντας κερδίσει αυτό το μετάλλιο πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως έμπνευση για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, για άτομα με ψυχικές ασθένειες και για μαύρες μειονότητες σημαίνει τα πάντα».

To Top