ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σόουζα: Από… τέταρτη επιλογή στα στόπερ, πολύτιμο εργαλείο!

Ο Ούγκο Σόουζα αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση ποδοσφαιριστή που έρχεται από τον πάγκο και δίνει αυτό που πραγματικά χρειάζεται η ομάδα, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Στο περσινό πρωτάθλημα της Super League, η εικόνα του Άρη άλλαζε πολλές φορές προς το καλύτερο όταν ποδοσφαιριστές από πάγκο έμπαιναν στο ματς.

Αυτό έλειψε φέτος, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, κυρίως μεσοεπιθετικά…

Αμυντικά, όμως, υπάρχει ο Ούγκο Σόουζα, που όποτε κλήθηκε έδωσε λύσεις πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές. Όπως αυτή στο ΟΑΚΑ, όπου έπαιξε στη μεσαία γραμμή στο δεύτερο ημίχρονο, προσφέροντας τρεξίματα, διάθεση και νεύρο.

Ο Πορτογάλος ξεκίνησε την φετινή σεζόν πολύ δυναμικά στην προετοιμασία, όμως κανείς προπονητής του δεν του εμπιστεύτηκε θέση βασικού. Ακόμα και ο Μίχαελ Ένινγκ, άργησε για του δώσει ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Όμως φαίνεται πως ο Γερμανός έχει βρει τον ρόλο “κλειδί” που πρέπει να έχει ο Πορτογάλος σε δύσκολες στιγμές.

Από τέταρτη επιλογή στα στόπερ (πίσω από Βέλεθ, Ροζ και Δεληζήση), ο 27χρονος αμυντικός έχει εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο, που εκτός από την φυσική του θέση, μπορεί να παίξει δεξί μπακ, αλλά και στα… χαφ, αν αυτό χρειαστεί.

Είναι στον 4ο του χρόνο στην ομάδα, γνωρίζει πλέον άριστα πρόσωπα και καταστάσεις και με την εμπειρία του μπορεί να αποβεί χρήσιμος σε ένα παιχνίδι, ειδικά όταν αυτό προβλέπει… επικίνδυνες αποστολές.

Ο ίδιος προτάσσει πρώτα το πάθος και την ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι του κι έπειτα την τεχνική κατάρτιση, αποδεικνύοντας πως μπορεί να δώσει πολύτιμες βοήθειες.

 

 

To Top