ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σόουζα: «Σαν οικογένεια ο Άρης για μένα – Είμαστε φαβορί, να το αποδείξουμε στο γήπεδο»

Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Άρη και ΑΕΛ Λεμεσού είναι ο Ούγκο Σόουζα, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ το 2012, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνίζεται στον Άρη.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ο 27χρονος Πορτογάλος αμυντικός των «κιτρινόμαυρων» παραχώρησε συνέντευξη στην κυπριακή ιστοσελίδα goal.pilenews.com αναλύοντας το αποψινό παιχνίδι, ενώ μοιράστηκε παράλληλα τα συναισθήματά τους για τις δύο ομάδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του…

-Ποια είναι τα συναισθήματα σου για το παιχνίδι; Ελάχιστα αγωνίστηκες στην ΑΕΛ, λόγω ηλικίας και απειρίας τότε (19 ετών), αλλά και επειδή στο κέντρο της άμυνας υπήρχαν οι Ντόσα Ζούνιορ και Εντουίν Ουόν. Ωστόσο, πανηγύρισες ένα πρωτάθλημα και δεν παύει η ΑΕΛ να είναι μία από τις πρώην ομάδες σου.

«Φυσικά είναι πολύ ξεχωριστό παιχνίδι για μένα, επειδή ήμουνα μέλος της ΑΕΛ και πέρασα υπέροχες στιγμές εκεί. Πετύχαμε τρελά πράγματα κατακτώντας το πρωτάθλημα, είδα την Λεμεσό στις “φλόγες” κι αυτό ήταν υπέροχο συναίσθημα για μένα που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας και φυσικά είναι ξεχωριστή για μένα. Ήμουν πολύ νεαρός όταν έπαιξα στην ΑΕΛ. Μετά από 44 χρόνια η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα και για να γίνει αυτό συνέβαλαν όλοι οι παίκτες που ήταν πολύ καλοί και δημιουργήθηκε μία πολύ δυνατή ομάδα. Το απόλαυσα. Το απόλαυσα πολύ. Ήταν τρελή η ατμόσφαιρα σε όλα τα παιχνίδια. Ήμουν στην ΑΕΛ μόνο έξι μήνες και ακολούθως πήραμε την απόφαση να αποχωρήσω, αλλά φυσικά θυμάμαι τα πάντα και έχω τεράστιο σεβασμό σε αυτήν την ομάδα. Από τότε άλλαξαν πολλά, πολλοί παίκτες ήρθαν κι έφυγαν και νομίζω μόνο ο Ντόζα Ζούνιορ είναι ακόμα εκεί».

-Για το αποψινό παιχνίδι τι έχεις να πεις;

«Θα είναι πολύ καλό παιχνίδι. Γνωρίζουμε πολλά για την ΑΕΛ, τη σεβόμαστε και γνωρίζουμε ότι έχει δυνατούς παίκτες που συνθέτουν μία καλή ομάδα. Πιστεύουμε στον εαυτό μας στον Άρη γι’ αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω ότι ο Άρης είναι το φαβορί για την πρόκριση, αλλά χρειάζεται να το αποδείξουμε στο γήπεδο αυτό, να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί. Είμαστε μεγάλη ομάδα. Χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι κι έτοιμοι κι επειδή είναι το πρώτο παιχνίδι απόψε και πιστεύω οι πιθανότητες είναι 50-50».

-Πως περνάς στον Άρη και τι έχεις να πεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ο Άρης για μένα είναι μία διαφορετική ομάδα. Ήμουνα στο Βέλγιο (σ.σ. Βάασλαντ-Μπέβερεν) κι ο Άρης  μου έδωσε την ευκαιρία να έλθω στην Ελλάδα. Είναι πραγματικά μία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτή θα είναι η τέταρτή μου χρονιά στον Άρη. Είναι σαν οικογένεια για μένα ο Άρης, γνωρίζω τα πάντα εδώ. Είναι ξεχωριστή ομάδα για μένα και πιστεύω το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο ενδιαφέρον από το κυπριακό».

-Για την δικιά σου πορεία στον Άρη, αλλά και αυτήν της ομάδας σου;

«Πέρασα πολλά στον Άρη. Ήρθα σε μία μεταβατική και δύσκολη περίοδο κατά την οποία ο Άρης αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Ήρθα για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μεγαλώσει και να δυναμώσει και να βρεθεί εκεί που αξίζει, στο ψηλότερο επίπεδο. Να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα και να βγει στην Ευρώπη. Ήταν δύσκολο για μένα στην αρχή όταν ήρθα επειδή υπήρχαν προβλήματα αλλά τώρα ο Άρης είναι και πάλι σε ψηλό επίπεδο, δυνάμωσε πολύ αγωνιστικά, είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε όλους τους τομείς, το γήπεδο γεμίζει και πάλι από τους οπαδούς του Άρη και για μένα αυτό είναι υπέροχο συναίσθημα και με χαροποιεί αυτό. Επειδή ο Άρης βρίσκει το δρόμο του και είναι σε πολύ καλή πορεία. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό γιατί το αξίζει ο Άρης».

-Για τις καλύτερες στιγμές, αλλά και τη χειρότερη σου θυμάσαι; Πες μας επίσης και για τα σχέδιά σου για το μέλλον.

«Όταν ήμουν στην ΑΕΛ ήταν πραγματικά τρελό αυτό που γινόταν επειδή πήρε πρωτάθλημα η ομάδα μετά από 44 χρόνια, παλεύαμε και κερδίζαμε σχεδόν όλους τους αγώνες και ειδικά απέναντι στον ΑΠΟΕΛ που ήταν ο βασικός ανταγωνιστής. Όλα τα παιχνίδια έμοιαζαν μεγάλα για μας και σημαντικά  και οι οπαδοί της ΑΕΛ ήταν εκπληκτικοί. Η Λεμεσός ζούσε γιορτινές στιγμές για πολλές μέρες, σαν να πήρε φωτιά. Επειδή αγωνίζομαι στον Άρη τώρα και διανύω την τέταρτη μου σεζόν στα κιτρινόμαυρα και είμαι σε ηλικία που αγωνίζομαι αρκετά, είναι πιο σημαντική ομάδα για μένα, αλλά η ΑΕΛ παραμένει στην καρδιά μου. Η περασμένη σεζόν για μένα ήταν δύσκολη. Υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση, έμεινα πέντε μήνες εκτός δράσης και ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για μένα. Πλέον είμαι καλά, επέστρεψα και παίρνω το χρόνο μου για να γίνω καλύτερα με την κατάστασή μου. Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Άρη, θέλω να μείνω εδώ, μου αρέσει και είμαι συγκεντρωμένος ώστε να φθάσω στα επίπεδα που επιθυμώ, να γίνω πιο δυνατός, δουλεύω σκληρά».

-Ένα ακόμη σχόλιο για το παιχνίδι και για την ΑΕΛ; Θεωρείς κάποιους παίκτες της επικίνδυνους;

«Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες και η ΑΕΛ επίσης θα παλέψει. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η ΑΕΛ από μόνη της είναι δυνατή ομάδα σε ομαδικό επίπεδο. Δεν έχει αστέρια, αλλά όλοι μαζί δουλεύουν σκληρά και ομαδικά, γι’ αυτό και η ΑΕΛ δυνάμωσε πιστεύω αρκετά».

-Πως αισθάνεσαι που θα συναντήσεις τον Ντόσα Ζούνιορ και τι έχεις να πεις καταληκτικά γι’ αυτόν τον σπουδαίο παίκτη με τον οποίο ήσασταν μαζί για ένα έστω μικρό διάστημα;

«Θα χαρώ πολύ. Είναι σπουδαίος παίκτης και πολύ καλός μου φίλος. Θέλω να πω επίσης ότι ο Ντόσα Ζούνιορ μαζί με τον Έντουιν Ουόν, ήταν το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο στην Κύπρο όσο αγωνίζονταν μαζί».

To Top