Σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα Βαλκάνια!

Στα Βαλκάνια θα «σφυρίξει» σε λίγες ημέρες το τρένο, καθώς ξεκινούν δυναμικά και πάλι τα διεθνή επιβατικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ύστερα από τρία χρόνια διακοπής.

Για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιβατών η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ρίχνει στην αγορά εκπτωτικά εισιτήρια για τα δρομολόγια που ξεκινούν στις 10 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη για Σκόπια – Βελιγράδι και Σόφια. Στόχος της εταιρείας είναι η εκμετάλλευση του μεγάλου τουριστικού κύματος κατά τους θερινούς μήνες, κυρίως από τις παραπάνω πόλεις προς τη Βόρεια Ελλάδα (Πλαταμώνας, Χαλκιδική κ.ά.) ενώ στις σκέψεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η αξιοποίηση των δρομολογίων αυτών και προς όφελος του εξερχόμενου χειμερινού τουρισμού, με διοργάνωση εκδρομών προς τη Βουλγαρία για σκι. Το τρένο θα αναχωρεί καθημερινά από τη Θεσσαλονίκη στις 6.55 π.μ. και θα φτάνει στη Σόφια στις 2 μ.μ.

Το απλό εισιτήριο θα κοστίζει 17,80 ευρώ (34,6 ευρώ μετ’ επιστροφής), ενώ σε κάθε διαδρομή θα προσφέρονται 12 εισιτήρια (25 ευρώ μετ’ επιστροφής, για κρατήσεις έως και 15 ημέρες πριν από το ταξίδι). Από τη Σόφια το τρένο θα αναχωρεί στις 3.20 μ.μ. και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 10.20 μ.μ. Στις 11 μ.μ. κάθε βράδυ αναχωρεί τρένο από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα.

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι θα είναι απογευματινό, θα ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη στις 4 μ.μ. και θα φτάνει στα Σκόπια στις 7.55 μ.μ. (τοπική ώρα). Δεκαπέντε λεπτά αργότερα θα αναχωρεί το τρένο από τα Σκόπια για Βελιγράδι όπου θα φτάνει στις 5.30 π.μ. Για όλο το 2014, το εισιτήριο θα παρέχεται με έκπτωση 20% (Σκόπια, 12,20 ευρώ απλό,19,60 ευρώ μετ’ επιστροφής, Βελιγράδι 32 ευρώ απλό, 51,20 ευρώ μετ’ επιστροφής). Πέραν των παραπάνω δρομολογίων, ενδιαφέρον για συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ήδη εκδηλώσει η Ρουμανία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ρωσία.

Πηγή: www.thestival.gr

To Top