Σύρραξη στο Σερβία-Αλβανία και οριστική διακοπή ! (videos)

Η εμφάνιση ενός ελικοπτέρου στο κατάμεστο στάδιο της Παρτιζάν στο Βελιγράδι, που… έσερνε μια σημαία που απεικόνιζε τη «μεγάλη Αλβανία» και τη Σερβία μικρή, στάθηκε η αιτία για να μπει… μπουρλότο στην αναμέτρηση της Σερβίας με την Αλβανία για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016.

Η αναμέτρηση διεκόπη οριστικά από το διαιτητή Έρικσον στο 42′, καθώς υπήρξε συμπλοκή μεταξύ των παικτών, αλλά και επίθεση Σέρβων οπαδών στους Αλβανούς παίκτες ακόμη και με σκαμπό (!), την ώρα που εκείνοι αποχωρούσαν κατ’ εντολή του ρέφερι προς τη φυσούνα.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή.

 Στο 42′ το τηλεχειριζόμενο ελικοπτεράκι πέταξε στον ουρανό πάνω από τον αγωνιστικό χώρο με την προκλητική αυτή σημαία. Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής, Στέφαν Μίτροβιτς, έπιασε το σκοινί που κρεμόταν για να την κατεβάσει και τότε έπεσαν πάνω του οι ποδοσφαιριστές της Αλβανίας με τον Άντι Λίλα του ΠΑΣ Γιάννινα να σπεύδει στο σημείο, ενώ άνθρωποι από τους δύο πάγκους μπήκαν στο γήπεδο και υπήρξε συμπλοκή.

Σέρβοι οπαδοί, που αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από αυτήν την ενέργεια, πέταξαν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο και κάποιοι εξ αυτών πήδηξαν στο κουλουάρ του σταδίου.

Επίθεση με σκαμπό!

Ο διαιτητής, που είχε διακόψει τον αγώνα, έδωσε την εντολή σε όλους ν’ αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια, με τους οπαδούς που είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο να επιτίθενται στους παίκτες της Αλβανίας την ώρα που εκείνοι κατευθύνονταν στη φυσούνα! Υπήρξε επίθεση ακόμη και με σκαμπό, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, με τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές να προστατεύουν τους εαυτούς τους ανταποδίδοντας τα χτυπήματα.

Ήταν ένα ματς που εκ των προτέρων είχε χαρακτηριστεί μεγάλης επικινδυνότητας και γι’ αυτό είχε απαγορευτεί η μετακίνηση Αλβανών φιλάθλων στο Βελιγράδι

Η διακοπή, επαναλαμβάνουμε, είναι οριστική με τη Σερβία ν’ αντιμετωπίζει ως διοργανώτρια του αγώνα μεγάλο κίνδυνο τιμωρίας με βαριά ποινή. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει τιμωρία και για την Αλβανία.


Πηγή: sentragoal.gr

To Top