ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το μεταναστευτικό

Τηλεφωνική συνομιλία με αντικείμενο τις δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. 

Η συνομιλία έγινε μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυρία Γεννηματά για το θέμα, επισκεπτόμενη το πρωί της Τρίτης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίο κατέθεσε πρόταση για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Τσίπρας πήρε τηλέφωνο την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με την οποία συμφώνησε ότι το προσφυγικό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα και της είπε ότι θέλει λίγες ημέρες ακόμα για να δει πώς εξελίσσεται, τονίζοντάς της ότι θα ανταποκριθεί θετικά στην πρότασή της και σκοπεύει να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ή λίγο πριν ή αμέσως μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που θα γίνει στις 6 Μαρτίου.

Σημειωτέον ότι νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας σχετικά με τη σύσκεψη των αρχηγών είχε σημειώσει ότι ο κ. Τσίπρας μελετά την πρόταση και θα απαντήσει σε επόμενο χρόνο – όπερ και εγένετο λίγες ώρες αργότερα.

Η επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης

Ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κα. Γεννηματά, έπειτα από δική της πρωτοβουλία. Η κα Γεννηματά ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το αίτημα το οποίο υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Ο Πρωθυπουργός της απάντησε ότι δε θεωρεί πως συντρέχει λόγος σύγκλησης του Συμβουλίου αυτή τη στιγμή, ενώ επιφυλάχθηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο, εάν συντρέχουν λόγοι,  αυτό να πραγματοποιηθεί πριν ή μετά τη Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας στις 7 Μαρτίου.

Πηγή: protothema.gr

To Top