Σώθηκε από… βατερλό η Ρεάλ (3-4)

Τραγική βασίλισσα βρέθηκε… μια ανάσα απ’ τον αποκλεισμό, χάνοντας 4-3(!) απ’ την εντυπωσιακή Σάλκε, ωστόσο πέρασε στους «8» χάρη στο διπλό της Γερμανίας.

Παρά την προίκα απ’ το ματς της Γερμανίας (2-0), η βασίλισσα έκανε νέα τραγική εμφάνιση και λίγο έλειψε η εντυπωσιακή Σάλκε να της κλέψει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, αλλά το 4-3(!) υπέρ των Γερμανών δεν ήταν αρκετό!

Οι «βασιλικοί μπλε» προηγήθηκαν τρεις φορές (με Φουκς και δις ο Χούντελααρ), αλλά δεν έφτασαν σε ένα… χρυσό πέμπτο τέρμα (με τον Χέβεντες να ‘χει σπουδαία ευκαιρία στο 91’) που θα τους χάριζε ασύλληπτο εισιτήριο για τη συνέχεια του θεσμού.

Ο Κριστιάνο είχε ισοφαρίσει δις (με ισάριθμες κεφαλιές), προτού ο Μπενζεμά δώσει προσωρινά προβάδισμα στους «μερένχες» που αποδοκιμάστηκαν έντονα για την εκτός τόπου και χρόνου εικόνα τους.

Για δεύτερη φορά σε εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι, οι μερένχες δέχονται τέσσερα γκολ, μετά το 4-2 της Μπάγερν Μονάχου το 2000.

ΣΚΟΡΕΡ: 25′, 45′ Ρονάλντο, 52′ Μπενζεμά – 20′ Φουκς, 40′, 84′ Χούντελααρ, 57′ Σανέ

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο (58′ Μαρσέλο), Κεντίρα (58′ Μόντριτς), Κρος, Ίσκο, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά

ΣΑΛΚΕ: Βέλενροϊτερ, Ματίπ, Χέβεντες, Νάστασιτς, Χέγκερ (57′ Γκόρετζκα), Νόιστεντερ, Μπαρνέτα, Φουχς, Μάιερ, Τσουπό-Μοτίνγκ (29′ Σανέ), Χούντελααρ.

ΠΟΡΤΟ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ 4-0

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Πόρτο, επικρατώντας 4-0 στο «Ντραγκάο» της Βασιλείας.

Οι παίκτες του Τζούλεν Λοπετέγκι ήταν καταιγιστικοί κατά διαστήματα, και ειδικά στο β’ ημίχρονο δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Ελβετούς για να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους «8».

ΣΚΟΡΕΡ: 14′ Μπραχίμι, 47′ Ερέρα, 56′ Κασεμίρο, 76′ Αμπουμπακάρ

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90′ Σάμουελ

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο (21′ Ίντι), Μαϊκόν, Μαρκάνο, Αλεξ Σάντρο, Ερέρα, Κασεμίρο, Εβάντρο (79′ Κουαρέσμα), Τέγιο, Αμπουμπακάρ, Μπραχίμι (74′ Ρούμπεν Νέβες)

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Βάτσλικ, Τσάκα, Σερ (60′ Εμπολό), Σάμουελ, Σαφαρί, Ελ Νενί, Φράι (63′ Κακιτάνι), Γκονζάλες, Τσούφι, Γκάσι (77′ Κ΄άλα), Στρέλερ.

To Top