Σώθηκε απ’ την αποβολή η Σαλερνιτάνα, αυτός είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Η Σαλερνιτάνα δεν θα αποβληθεί εντέλει από τη Serie A, μετά την ανακοίνωση του ιταλικού συλλόγου τη Δευτέρα (10/01) πως βρήκε νέο ιδιοκτήτη.

Η ομάδα του Σαλέρνο άνηκε για χρόνια στον ιδιοκτήτη της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο και στις αρχές της σεζόν δέχθηκε ξεκάθαρο μήνυμα από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC) πως θα έπρεπε να προχωρήσει σε αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της, ειδάλλως θα την απέβαλλε από την πρώτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, με βάση το άρθρο 16.

Ο ιταλικός σύλλογος, που προβιβάστηκε στη Serie A το περασμένο καλοκαίρι μετά από 23 χρόνια, έψαχνε εναγωνίως για επενδυτή κι όπως ανακοίνωσε δέχθηκε σχετική προσφορά στις 31 Δεκεμβρίου 2021, με την όλη διαδικασία να ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (10/01).

«Ο αγοραστής ενημερώθηκε για τη δυνατότητα να προχωρήσει άμεσα στην πράξη πώλησης, προκειμένου να εμπλακεί το συντομότερο δυνατό στη διοίκηση της εταιρείας και ενδεχομένως να του επιτραπεί να δραστηριοποιηθεί στη μεταγραφική αγορά τον Ιανουάριο», ανακοίνωσαν οι διαχειριστές που έχουν αναλάβει την αναζήτηση αγοραστή, απ’ το περασμένο καλοκαίρι μετά από σχετική οδηγία απ’ την ομοσπονδία.

Η Σαλερνιτάνα δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη, ωστόσο, προ ημερών, ο 43χρονος Ντανιέλε Ιερβολίνο, ιδρυτής του διαδικτυακού πανεπιστημίου Pegasus της Ιταλίας, δήλωσε στα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης πως ήταν ο αγοραστής.

To Top