Τάμπακ: “Ο Κούκοτς είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών όχι ο Πέτροβιτς”

Ο Γιαν Τάμπακ δήλωσε ότι δεν έχει δει ποτέ στην ζωή του παίκτη με το ταλέντο και την μανία για δουλειά του Ντράζεν Πέτροβιτς, αλλα θεωρεί ότι καλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών είναι ο Τόνι Κούκοτς.

Ένας άνθρωπος ωστόσο που έχει υπάρξει συμπαίκτης και αντίπαλός του, ο νυν προπονητής της Ζιέλονα Γκόρα, Γιαν Τάμπακ, διαφωνεί, θεωρώντας ότι ο τίτλος αυτός ανήκει στον Τόνι Κούκοτς.

Ο παλαίμαχος Κροάτης σέντερ παραχώρησε συνέντευξη στο σάιτ της VTB League και όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν θεωρεί τον Ντράζεν τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών ήταν ξεκάθαρος.

“Όχι δεν το πιστεύω” δήλωσε αρχικά ο άλλοτε ΝΒΑερ και μέλος της εθνικής Κροατίας, για να προσθέσει στην συνέχεια αποθεώνοντας τον συγχωρεμένο Πέτροβιτς: “Αλλά ο Ντράζεν ήταν ανεπανάληπτος παίκτης και σίγουρα ήταν ο πιο υπομονετικός και δουλευτεράς. Περνούσε πολλές ώρες στο γήπεδο και ήταν λάτρης του αθλήματος.

Δεν έχω δει ποτέ τέτοιο παίκτη πριν ή μετά. Όταν συνδυάζει κάποιος αυτές τις αρετές μαζί με ένα τεράστιο φυσικό ταλέντο, τότε το αποτέλεσμα είναι ένας απίστευτος παίκτης, ένας από τους καλύτερους. Για εμένα ωστόσο ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης με τον οποίο έχω υπάρξει συμπαίκτης ή αντίπαλος είναι ο Τόνι Κουκοτς”.

Για την ιστορία, για όποιον δεν το γνωρίζει, ο Τάμπακ υπήρξε συμπαίκτης με τον Κούκοτς στην Γιουγκοπλάστικα, κατακτώντας παρέα τρεις φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης (1989-1991), κάτι που πιθανότατα έπαιξε ρόλο στην δήλωσή του.

To Top