Τάτος: Μεγάλος σύλλογος ο Άρης, είναι δίκαιο να επιβιώσει…! (video)

Ο Ανδρέας Τάτος μίλησε για την προσπάθεια επιβίωσης του Άρη και τον δικό του ρόλο σε αυτήν!

“Θα είναι άδικο να υποβιβαστεί ένας τόσο μεγάλος σύλλογος”, είπε ο Τάτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΟΠΑΠ TV.

Η συνέντευξη του Ανδρέα Τάτου στην ΟΠΑΠ TV

 Για το ότι δεν έπαιζε στον Ολυμπιακό: “Όταν δεν παίζεις για αρκετό διάστημα είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδώσεις αυτό που μπορείς. Έκανα καλές προπονήσεις στον Ολυμπιακό με τον γυμναστή και δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο για να προσαρμοστώ στον Άρη. Η δουλειά ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, άλλωστε και είχα εκείνα τα στοιχεία που θα με βοηθούσαν όταν θα ερχόταν η στιγμή να παίξω”.

 Για τους λόγους που επέλεξε τον Άρη: “Σίγουρα θέλεις να παίζεις, όταν είσαι εκτός αποστολής αισθάνεσαι κάπως περίεργα. Είχα αρκετές προτάσεις από Super League αλλά προτίμησα τον Άρη διότι είναι μια σημαντική ομάδα με πολύ κόσμο. Πιστεύω πως όταν κάθεσαι και δεν παίζεις δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Ήθελα να έχω αγωνιστική παρουσία ιδιαίτερα σε ομάδες που υπάρχει πίεση από τον κόσμο”.

 Για την προσαρμογή στον Άρη: “Δεν είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστείς σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Όταν μπήκα στην ομάδα είχαμε τον Ισπανό προπονητή, τον Αλκαράθ, που με βοήθησε πολύ να  ακολουθήσω το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Με βοηθάει το σύστημα του Άρη να παίξω όπως μου αρέσει. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα μείνουμε. Θα είναι άδικο να υποβιβαστεί ένας τόσο μεγάλος σύλλογος”.

 Για τον τρόπο παιχνιδιού που του αρέσει: “Μου αρέσει να δημιουργώ και να έχουμε κατοχή μπάλας, να βγάζουμε κάθετες πάσες στους επιθετικούς”.

 Για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού: “Όταν έχεις δίπλα σου μεγάλους ποδοσφαιριστές όπως ο Ιμπαγάσα, ο Μανιάτης, ο Τζεμπούρ, ο Μητρογλου, βελτιώνεσαι πάρα πολύ. Κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα και σε ωθούν να δουλέψεις σκληρά.

Ο “Κάνιο” μου έμαθε πολλά και είναι από αυτούς τους παίκτες που σε διδάσκουν. Ελάχιστοι θα φτάσουν στο επίπεδό του”.

 Για τον Ολυμπιακό: “Οι στόχοι μου είναι να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία και να παίζω όσο καλύτερα γίνεται. Μετά μία επιδίωξη: να γυρίσω στον Ολυμπιακό  και να αποδείξω ότι αξίζω. Να δικαιωθώ και να δικαιώσω τους ανθρώπους του συλλόγου”.

Για την εθνική ομάδα: “Στην εθνική είχα μία πρόσκληση. Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι ένα πολύ σημαντικό σκαλοπάτι. Το εξωτερικό δεν με απασχολεί άμεσα, με ενδιαφέρει να πετύχω στον Ολυμπιακό”.

Για το εξωτερικό: “Σίγουρα αργότερα θα με ενδιαφέρει να παίξω το εξωτερικό. Πιστεύω ότι εκεί είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο”.

Για τις “ποδοσφαιρικές” ευκαιρίες της κρίσης: “Οι ομάδες δεν είναι τόσο καλές λόγω κρίσης και δεν είναι εύκολο να ανταποκριθούν. Από την άλλη είναι σημαντικό για τα νέα παιδιά και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δεν είναι και το καλύτερο αλλά κάθε δυσκολία για καλό”.

Για τον Γιώργο Δώνη: “Μου έμαθε πολλά στον Ατρόμητο ο κ. Δώνης. Κάναμε και καλές χρόνιες στο πρωτάθλημα”.

 

To Top