Τέζαρε στο 90′ τη Γιουνάιτεντ και πήρε τη ματσάρα η εκπληκτική Άρσεναλ!

Με πρωταγωνιστή τον Ν’ Κέτια, που έβαλε δύο γκολ και χάρισε τη νίκη στο 90’ η Αρσεναλ λύγισε 3-2 την Γιουνάιτεντ στη ματσάρα του Emirates και επέστρεψε στο +5 με ματς λιγότερο από την Σίτι.
Τα «μαγικά» της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα συνεχίζονται. Βρέθηκε να χάνει, ισοφαρίστηκε, όμως είχε το σθένος να κυνηγήσει τη νίκη μέχρι το φινάλε και δικαιώθηκε. Με γκολ του απόλυτου πρωταγωνιστή, Ν’ Κέτια, στο 90’ η Αρσεναλ επιβλήθηκε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σταμάτησε το αρνητικό σερί της και έδειξε για ακόμα ένα μεγάλο ματς φέτος ότι είναι έτοιμη να κατακτήσει το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια. Στο +5 από την πρωταθλήτρια, Σίτι, με ένα ματς λιγότερο είναι και πάλι οι Gunners.

Στην πρώτη μεγάλη φάση του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Στο 17’ ο Παρτέι έχασε την μπάλα σε επικίνδυνη ζώνη για την ομάδα του και ο Ράσφορντ με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στη γωνία, τίναξε τα δίχτυα του Ράμσεντεϊλ. Η Αρσεναλ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και αφού στο 22’ το σουτ του Μαρτινέλι από καλή θέση πέρασε έξω, στο 24’ ήρθε η ισοφάριση με την κεφαλιά του Ν’ Κέτια έπειτα από την εξαιρετική σέντρα του Τσάκα. Το 1-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους αφού το σουτ ΜακΤόμινεϊ δεν έκανε τη ζημιά (28’) και ο Ν’ Κέτια δεν πρόλαβε για λίγο (45+1’).

«Φωτιά» πήρε το ματς από νωρίς στο δεύτερο μέρος. Στπ 53’ ο Σάκα από τη γωνία της περιοχής έπιασε εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ και βρήκε τα πλαϊνά δίχτυα για το 2-1. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της Γιουνάιτεντ να απαντήσει άμεσα. Εξι λεπτά αργότερα, ο Ράμσντεϊλ έκανε κακή έξοδο σε κόρνερ και ο Λισάντρο Μαρτίνες με ζυγισμένη κεφαλιά έφερε ξανά το ματς στα ίσα (2-2). Στο επόμενο διάστημα, η Αρσεναλ ήταν η ομάδα που δεν «βολεύτηκε» με την ισοπαλία.

Στο 66’ ο Οντεγκααρντ σούταρε ψηλά από καλή θέση, στο 70’ ο Σάκα πήγε να βάλει γκολ καρμπόν με αυτό του 2-1 αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι, στο 84’ ο Ν’Κέτια έπιασε το αριστερό βολέ από εξαιρετική θέση αλλά ο Ντε Χέα έκανε τρελή επέμβαση. Στο 90’ όμως ο Ισπανός δεν μπορούσε να κάνει κάτι όταν ο Αγγλος φορ της Αρσεναλ βρέθηκε πάλι στο σωστό σημείο και αυτή τη φορά εκτέλεσε σωστά για το τελικό 3-2 μέσα σε αποθέωση στο Emirates.

Αρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (46′ Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Μαγκαλάες, Ζιντσένκο, Παρτέι, Τσάκα, Σάκα, Οντεγκααρντ (90′ Χόλντινγκ), Μαρτινέλι (82′ Τροσάρ), Ν’ Κέτια.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν (90′ Γκαρνάτσο),

To Top